+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΠολιτικήΑναβάθμιση Α. Πάνα ΚΙΝΑΛ: Ανανέωση και «διεύρυνση» από Ανδρουλάκη – Οι...

Αναβάθμιση Α. Πάνα ΚΙΝΑΛ: Ανανέωση και «διεύρυνση» από Ανδρουλάκη – Οι κινήσεις στην εσωκομματική «σκακιέρα»

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

Περίπου έξι εβδομάδες χρειάστηκαν για να κλείσει ο πρώτος –και προσώρας σημαντικότερος– κύκλος κινήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη στο εσωτερικό της Χαρ. Τρικούπη.

Περίπου έξι εβδομάδες χρειάστηκαν για να κλείσει ο πρώτος –και προσώρας σημαντικότερος– κύκλος κινήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη στο εσωτερικό της Χαρ. Τρικούπη. Με τα «παζλ» στη Βουλή και το κόμμα να έχουν εν πολλοίς σχηματιστεί, μπορούν να εξαχθούν πλέον και πιο καθαρά συμπεράσματα για τις κατευθύνσεις του προέδρου του ΚΙΝΑΛ στην εσωκομματική σκακιέρα.

Το πρώτο είναι ότι η νέα ηγεσία ανέδειξε σε βασική προτεραιότητα το σύνθημα «να βγουν μπροστά νέα πρόσωπα». Κάτι που αποτυπώθηκε πιο εμφατικά στην καινούργια κομματική ιεραρχία, αλλά είχε φανεί και προ εβδομάδων στην Κ.Ο.

Παρότι και στις δύο περιπτώσεις ο κ. Ανδρουλάκης είχε ως πιθανές επιλογές (σε κάποιες περιπτώσεις και «αυτοπροτάσεις») στελεχών της παλαιότερης φρουράς, κινήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με γνώμονα την «αλλαγή γενιάς», όπως λεγόταν και προεκλογικά στο επιτελείο του. Η ανανέωση προσώπων, συνεπώς, σε συντριπτικό βαθμό, από σύνθημα επιχειρείται να γίνει πράξη, με έντονο και το γυναικείο στοιχείο.

Δεύτερη κατεύθυνση είναι η εσωκομματική διεύρυνση. Παρά το γεγονός ότι –αναμενόμενα– η πλειονότητα των στελεχών σε θέσεις «κλειδιά» προέρχεται από το προεδρικό περιβάλλον, υπήρξαν και «ανοίγματα». Ο νέος εκπρόσωπος, Δημήτρης Μάντζος, ήταν από τα ανερχόμενα «γεννηματικά» στελέχη, ενώ στη Βουλή αξιοποιήθηκαν όχι μόνο η «λοβερδική» Νάντια Γιαννακοπούλου (που στον β΄ γύρο στήριξε τον Ν. Ανδρουλάκη), αλλά και ο Γιώργος Αρβανιτίδης, εκ των πλέον ένθερμων «παπανδρεϊκών». Βέβαια, κατά μια άλλη ανάγνωση, τα παραπάνω αποτυπώνουν και τους συσχετισμούς δυνάμεων που διαμόρφωσε το καθαρό αποτέλεσμα της δεύτερης εκλογικής Κυριακής.

Μια τρίτη παράμετρο αποτελεί η εκλογική ετοιμότητα. Στη Χαρ. Τρικούπη διαβλέπουν ως ιδιαίτερα πιθανό το σενάριο να στηθούν κάλπες εντός του έτους και, υπό αυτό το πρίσμα, δεν θεωρείται τυχαίο ότι το πόστο του επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων ήταν το μοναδικό για το οποίο επελέγη πρόσωπο από τη «δεξαμενή» της εμπειρίας. Αλλωστε, ο 70χρονος πρώην υπουργός Βαγγέλης Αργύρης είναι στέλεχος με πολύ καλή γνώση της εσωκομματικής ανθρωπογεωγραφίας και επωμίζεται ένα βασικότατο κομμάτι της εκλογικής προετοιμασίας.

Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων, άλλωστε, αποτελεί μια από τις πιο σύνθετες, αλλά και ενδιαφέρουσες εξισώσεις το προσεχές διάστημα για το ΚΙΝΑΛ. Αφενός, γιατί και εκεί είναι βέβαιο ότι η ηγεσία προσδοκά να σχηματοποιήσει το αφήγημα της ανανέωσης, κάτι που δεν αποκλείεται να αυξήσει την «πίεση» προς παλαιότερα στελέχη και παραδοσιακούς υποψηφίους των τελευταίων ετών.

Αφετέρου, γιατί σε μια περίοδο που το εσωκομματικό σκηνικό αναδιαμορφώνεται ριζικά, είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν νέα δεδομένα, αλλά και νέοι «παίκτες», ανακατεύοντας άρδην την τράπουλα σε αρκετές κομβικές περιφέρειες. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στη Βουλή με τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, παρουσία του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο κ. Ανδρουλάκης, ενόψει της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα και συζητήθηκε με αντικείμενο την ακρίβεια και τις προτάσεις του Κινήματος για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Το παρόν έδωσε και ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας. Ο δικηγόρος Δημήτρης Μάντζος είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Χαριλάου Τρικούπη την Πέμπτη.

Αναπληρώτρια εκπρόσωπος αναλαμβάνει η Αναστασία Σιμητροπούλου, επίσης δικηγόρος. Στη θέση του Δημήτρη Μάντζου (σ.σ. διευθυντής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ,), ορίστηκε ο Θανάσης Γλαβίνας, στέλεχος από τη Θεσσαλονίκη και γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννη Γλαβίνα.

Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, αναλαμβάνει η Ελένη Αναστασίου, πρώην μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της παράταξης και επί σειρά ετών στενή συνεργάτης του.

Στο εγχείρημα της αυτοοργάνωσης, υπεύθυνος αναλαμβάνει ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, εκ των μελών της Κ.Ο. που εξαρχής στήριξε ανοικτά τον κ. Ανδρουλάκη, ενώ πρόσφατα ορίστηκε και τομεάρχης Ανάπτυξης, στη θέση του νέου προέδρου της Κ.Ο., Μιχάλη Κατρίνη.

Προσφατα αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...

Συνεδριάζει η Δημοτική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας

Καλείστε να συμμετέχετε στην τακτική δια ζώσης συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής η οποία θα...

Παρομοια αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...