+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΟ Γρ. Τάσιος σε μια εκ βαθέως συνέντευξη μιλά για όλους και...

Ο Γρ. Τάσιος σε μια εκ βαθέως συνέντευξη μιλά για όλους και για όλα

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

Πρώτη μεγάλη συνέντευξη για την Χαλκιδική…

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Πρόεδρος του ΠΟΞ, του τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γρηγόρης Τάσιος μιλά στο πρώτο τεύχος της καθημερινής εφημερίδας μας για την Χαλκιδική, τον τουρισμό, τις υποδομές, την επόμενη μέρα, τις φωτιές, τις λύσεις καθώς και προτείνει ένα σχέδιο αναγέννησης του τόπου με γνώμονα βέβαια την αξιοποίηση όλων των δεδομένων που είναι διαθέσιμα. Ακόμη δεν διστάζει να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα που στέρησαν από την περιοχή μας την ανάπτυξη σύμφωνα με αυτά που έχει προσφέρει στο ΑΕΠ της Χώρας. Διαβάστε παρακάτω τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί:

 

Το όραμα μου για τον τόπο μας!!!

 

  • Πως κρίνετε την τουριστική κίνηση του νομού Χαλκιδικής, καθώς φτάνουμε προς το τέλος του Καλοκαιριού;

 

Όπως συνολικά η Ελλάδα ως προορισμός έτσι και η Χαλκιδική έχει ένα πολύ καλό Αύγουστο τουριστικά που είναι συγκρίσιμος με τον προ πανδημίας Αύγουστο του 19. Περιμένουμε τώρα τον Σεπτέμβριο για να δούμε αν θα καταφέρουμε να πετύχουμε ένα 40-50% του αντίστοιχου μήνα του 19. Αυτό δεν είναι εύκολο να το πετύχουμε. Η λεγόμενη «δυτική αγορά» στην οποία απευθύνεται ο νομός μας τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο έχει τη Χαλκιδική ως πέμπτη επιλογή προορισμού, μετά το Ηράκλειο, τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα.

 

  • Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ξενοδόχοι της περιοχής φέτος;

 

Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε μπροστά στα σοβαρά προβλήματα υποδομών που ταλανίζουν το νομό μας κι έδειξαν τα δόντια τους για μια ακόμη φορά τον Αύγουστο. Το νερό, η διαχείριση των λυμάτων, οι διακοπές ρεύματος, η κατάσταση του οδικού δικτύου δεν συνάδουν με το προφίλ ενός δημοφιλή προορισμού όπως η Χαλκιδική και σε τελικά ανάλυση αδικούν όλη την προσπάθεια που γίνεται από τον κόσμο του τουρισμού και κυρίως τους ξενοδόχους για να κρατήσουμε ψηλά την ελκυστικότητα του τουριστικού προϊόντος μας καθώς απ’ αυτό εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό η τοπική οικονομία και η απασχόληση. Από κει και πέρα υπάρχει η αγωνία όλων των συναδέλφων για την επόμενη μέρα. Με τις ζημιές του 20 και χωρίς προκαταβολές για το 22, μια σεζόν ενός – δύο μηνών φέτος δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες ρευστότητας μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης. Ειδικά όταν υπάρχει η σφιχτή θηλειά της αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων στο λαιμό του Χαλκιδικιώτη ξενοδόχου τη στιγμή που πάει να αναπνεύσει. Γι αυτό θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες με τη συνεργασία του τραπεζικού συστήματος για όλο τον ξενοδοχειακό κλάδο ώστε μέσα από την επιμήκυνση ή και την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων αυτών να μπορέσει το ελληνικό ξενοδοχείο να πάρει ανάσα για να συνεχίσει τη μεγάλη προσφορά του στον τόπο.

 

  • Τι βαθμό θα βάζετε στην καλοκαιρινή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στην Χαλκιδική; Τα πήγαμε καλά ή υπήρχαν προβλήματα;

 

Κάνουμε το καθήκον μας όπως πάντα και το κάνουμε με επιτυχία και αποτελεσματικότητα. Η αυστηρή εφαρμογή όλων των αναβαθμισμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων στα ξενοδοχεία απέδωσε, προστατεύοντας την υγεία όλων. Τα κρούσματα που διαχειρίστηκαν οι συνάδελφοι ήταν λίγα μέχρι τώρα, είτε αφορούσαν επισκέπτες, είτε προσωπικό. Αυτό δείχνει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και την προσοχή που υπάρχει. Τα έχουμε πάει καλύτερα και από το 20 καθώς αποφύγαμε πισωγυρίσματα και έκτακτα μέτρα, πετυχαίνοντας το μήνα με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου, τον Αύγουστο, να μείνουμε στο «πορτοκαλί».

 

  • Οι φωτιές θόλωσαν το αφήγημα της Κυβέρνησης καθώς και τον σχεδιασμό της. Βλέπετε μπροστά σας πρόωρες εκλογές;

 

Κάθε καλοκαίρι οι πυρκαγιές είναι μια μόνιμη απειλή που εντείνεται πλέον λόγω των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Μπορεί στο παρελθόν να αποτέλεσε αφορμή για προσφυγή στις κάλπες όμως πρέπει να κατανοήσουμε πως για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε η λύση δεν μπορεί να είναι να κάνουμε εκλογές αλλά να κάνουμε αυτό που πρέπει. Συμμερίζομαι λοιπόν πλήρως την άποψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως είναι ώρα για δουλειά. Δουλειά για λύσεις.

 

  • Όπως κι εσείς τονίσατε, για άλλη μια χρονιά γίναμε όλοι μάρτυρες των ίδιων ζητημάτων και προβλημάτων στην Χαλκιδική. Διακοπές ρεύματος και νερού για πάρα πολλές ώρες. Για ποιο λόγο η Χαλκιδική είναι τόσο πίσω σε θέματα υποδομών;

 

Γιατί τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν δόθηκε στη Χαλκιδική μας η προσοχή που άξιζε και που αναλογεί στην προσφορά της στο ΑΕΠ μέσω της τουριστικής δραστηριότητας. Ίσως και ο κόσμος της Χαλκιδικής δεν ανέδειξε πολιτικά όλα αυτά τα θέματα όσο θα έπρεπε στη διάρκεια αυτών των ετών.

 

  • Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών θα είστε εκ νέου υποψήφιος και αν ναι πόσο έτοιμος είστε;

 

Ήμουν και είμαι πάντα έτοιμος να υπηρετώ με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη τον τόπο μου και τους ανθρώπους του, από κάθε θέση ευθύνης. Κανένα αξίωμα δεν είναι για μένα αυτοσκοπός. Είναι όμως δυνατότητα δράσης και παρέμβασης για να πάει η Χαλκιδική μπροστά. Για να έχουν βιώσιμο μέλλον τα παιδιά που μεγαλώνουμε.

 

  • Μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός της Χαλκιδικής;

 

Χωρίς μια νέα μεγάλη συμφωνία προκειμένου να αντιμετωπισθούν, όχι με λόγια αλλά με έργα και εξασφαλισμένους πόρους, όλα τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, η απάντησή μου είναι ξεκάθαρη: Όχι δεν μπορεί. Σε αυτή τη συμφωνία πρέπει να βάλουν την υπογραφή τους όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της Χαλκιδικής, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς εσωτερικά «σύνορα». Αν το πετύχουμε αυτό, μετά μπορούμε να κάνουμε πραγματικά θαύματα.

Προσφατα αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...

Συνεδριάζει η Δημοτική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας

Καλείστε να συμμετέχετε στην τακτική δια ζώσης συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής η οποία θα...

Παρομοια αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...