+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΠολιτική84% έλαβε ο Ν. Ανδρουλάκης στην Χαλκιδική 

84% έλαβε ο Ν. Ανδρουλάκης στην Χαλκιδική 

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

 

 
Ενισχυμένος ο τοπικός Βουλευτής την επόμενη μέρα 
Μεγάλη και συντριπτική ήταν η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη όχι μόνο σε Πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Χαλκιδικής καθώς έλαβε 84% σε έναν νομό που θεωρείται αντι Παπανδρεικός. Σε αυτό το πεδίο έπαιξε σημαντικό ρόλο ο τοπικός Βουλευτής Απόστολος Πάνας που έπαιξε τα ρέστα του υπέρ της υποψηφιότητας Ανδρουλάκη. Βεβαίως στήριξη παρείχαν και οι πρώην Υπουργοί Χρήστος Πάχτας και Γ. Δριβελέγκας. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους άλλωστε
Η επόμενη μέρα για το ΚΙΝΑΛ είναι σίγουρα ένας γρίφος για δυνατούς λύτες, αφού η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά από μόνη της δεν εγγυάται τίποτα.

Το μεγάλο διακύβευμα για το ΚΙΝΑΛ είναι η ενότητα, αφού όλες οι πλευρές εμφανίζονται να την επικαλούνται αλλά είναι άγνωστο πόσο την εννοούν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος κατάφερε να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Γιώργο Παπανδρέου , τον γιό του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, το επόμενο διάστημα θα βρεθεί στο μικροσκόπιο φίλων και εχθρών καθώς τα ποσοστά που πήρε του δίνουν την δυνατότητα να διαμορφώσει το κόμμα που αυτός θέλει.

Με λίγα λόγια και για τα σωστά και για τα λάθη θα ευθύνεται αυτός. Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει παγιωμένες καταστάσεις μέσα στο κόμμα ενώ θα αναγκαστεί να πάρει θέση σε ζητήματα που μέχρι σήμερα απέφευγε να «ακουμπήσει» προκειμένου να μην δυσαρεστήσει την μία ή την άλλη πλευρά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως ο οποίος είναι και ο μεγάλος χαμένος αυτής της διαδικασίας –αφού επέλεξε να μπει στην κούρσα της διαδοχής όταν τα πράγματα είχαν ήδη διαμορφωθεί με αποτέλεσμα να μην έχει εκτιμήσει σωστά τις καταστάσεις- δεν αναμένεται να εμπλακεί σε σενάρια αποδυνάμωσης του νέου αρχηγού.

Το πρόβλημα της επόμενης μέρας

Το μεγάλο πρόβλημα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι η ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα που θα έχει το κόμμα. Προς τα πού δηλαδή θα στραφεί το κόμμα του. Προς την κεντροδεξιά ή την κεντροαριστερά.

Η στάση ουδετερότητας του ΚΙΝΑΛ που προσπαθούσε να κρατήσει η Φώφη Γεννηματά το τελευταίο διάστημα είχε μάλλον «καταπατηθεί» αφού με αφορμή το θέμα της πανδημίας είχαν υπάρξει σφοδρές συγκρούσεις μέσα στην Βουλή με την κυβέρνηση και το ίδιο τον πρωθυπουργό. Από την άλλη είναι γνωστό ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος συμφωνεί πολλές φορές με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και δεν διστάζει να το δείξει.

Τις επόμενες ώρες -αύριο δηλαδή – αναμένεται να γίνει η πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδα προκειμένου να καθοριστούν τα πρόσωπα που θα παίξουν ρόλο στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό που ξεκινάει στην Βουλή .

Η απουσία του νέου προέδρου από την κοινοβουλευτική διαδικασία είναι άλλωστε και η αχίλλειος πτέρνα του νέου προέδρου. Γι αυτό άλλωστε πολλοί δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και στην πρόταση του για το νέο προεδρείο και τους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής ομάδας .

Ανάμεσα στα πρόσωπα που λέγεται ότι θα παίξουν ρόλο είναι οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης , Μιχάλης Κατρίνης , Ευαγγελία Λιακούλη , Χαρά Κεφαλίδου , Απόστολός Πανάς. Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί και ο Χάρης Καστανίδης .

Φυσικά όλοι περιμένουν να δουν πως εννοεί το «όλοι μαζί» ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αν δηλαδή θα προτείνει θέσεις και σε στελέχη που υποστήριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου και βρέθηκαν απέναντι του την δεύτερη Κυριακή.

ΠΑΣΟΚ η… κάτι άλλο;

Όσο για την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ για την οποία μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης χθες το βράδυ αυτή μοιάζει μάλλον αδύνατη καθώς το ΑΦΜ του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει πολλά χρέη και άρα η επαναφορά του ονόματος είναι δύσκολη.

Οι πληροφορίες λένε ότι το νέο όνομα θα συμπεριλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ και κάτι άλλο. Ίσως νέο ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Προσφατα αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...

Συνεδριάζει η Δημοτική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας

Καλείστε να συμμετέχετε στην τακτική δια ζώσης συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής η οποία θα...

Παρομοια αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...