+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΥγεία7η πανελλαδικά στα κρούσματα η Χαλκιδική

7η πανελλαδικά στα κρούσματα η Χαλκιδική

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

Συλλήψεις σε Ιερό Ναό με πολλά ερωτηματικά…

 

 

Κραυγή αγωνίας από το νοσηλευτικό προσωπικό

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

Σημαντικά είναι τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την καταγραφή των κρουσμάτων στην Χαλκιδική.  Πλέον η Χαλκιδική εδώ και 14 μέρες βρίσκεται στην έβδομη θέση στα κρούσματα,  αναφορικά με την καταγραφή και τον πληθυσμό.  Άλλωστε είναι γεγονός ότι και το Νοσοκομείο Πολυγύρου βρίσκεται στα όρια του καθώς σε καθημερινή βάση δέχεται δεκάδες περιστατικά.  Φόβοι υπάρχουν και για τα κρυφά κρούσματα, καθώς εκατοντάδες είναι οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα και βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα στις οικίες τους.  Πλέον η διασπορά του Ιού είναι πολύ μεγάλη μιας και καμιά περιοχή δεν είναι αλώβητη.  Η υγειονομική κρίση είναι εδώ, είναι παρούσα και ο κίνδυνος στην περιοχή μας είναι μεγάλος.  Ας μην ξεχνάμε πως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Πολυγύρου βρίσκονται στα όρια τους και εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής είναι σε απόγνωση. Όπως είναι γνωστό ο νομός Χαλκιδικής έχει ένα και μοναδικό Νοσοκομείο το οποίο εφημερεύει καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Στο Νομό επίσης δεν υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές οι οποίες θα μπορούσαν να συνδράμουν στην δύσκολη αυτή που ζει ο τόπος.

 

  1. Όλες οι κλινικές του Νοσοκομείου έχουν συγχωνευτεί στον πρώτο όροφο του Νοσοκομείου παθολογική, χειρουργική, ορθοπεδική, ουρολογική με μειωμένο προσωπικό.
  2. Χειρουργείο – Αναισθησιολογικό αποδυναμωμένα.
  3. Εξωτερικά Ιατρεία–Τ.Ε.Π.–Ιατρείο COVID 19 αποδεκατισμένα.
  4. Έχουν αναπτυχθεί δύο κλινικές COVID 19 και προσεχώς και τρίτη κλινική με σύνολο
    κλινών περί τις 100.
  5. Πέρα της Μ.Ε.Θ. πέντε κρεβατιών αναπτύσσεται και δεύτερη Μ.Ε.Θ.

Για να λειτουργήσουν όλα τα παραπάνω χρειάζεται το Νοσοκομείο άμεση ενίσχυση με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και ειδικά για τις Μ.Ε.Θ. εξειδικευμένο.
Αυτό μπορεί να γίνει με μετακίνηση από τα Κ.Υ. του νομού είτε με άμεσες προσλήψεις.

Εκφράζοντας τις ανησυχία μας στον Διοικητή του Νοσοκομείου, πως μπορεί να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι παραπάνω κλινικές με το υπάρχον προσωπικό το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τις αντοχές του, ιδού η απάντηση Διοικητή Νοσοκομείου σε νοσηλευτικό προσωπικό που μοχθεί νυχθημερόν προσφέροντας και παρέχοντας με αυτοθυσία υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας. “Όποιος δεν μπορεί να παραιτηθεί”.

Εδώ ερχόμαστε να απαντήσουμε κι εμείς όποιος δεν μπορεί να διοικήσει και να οργανώσει παραιτείται για να αναλάβει κάποιος που έχει σχέση με διοίκηση μονάδων υγείας.

Επειδή δεν θέλουμε να είμαστε αναλώσιμοι εν μέσω πανδημίας και θέλουμε να είμαστε όλοι παρόντες κάνουμε την εξής ερώτηση.
Χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό ποιος θα  νοσηλεύσει τους ασθενείς με COVID 19 ή άλλες παθήσεις όταν αυτοί νοσήσουν;;;;

Αρκετοί από το προσωπικό ήδη νοσούν.

Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά κόμματα με τους εκπροσώπους τους, τους επαγγελματικούς φορείς του νομού όπως αναλάβουν τάχιστα πρωτοβουλία για την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με Ιατρικό- Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό έτσι ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγεία των του νομού καθώς και των εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Που ήταν η πολιτεία το διάστημα της ύφεσης της πανδημίας;

Γιατί δεν υπήρχε οργάνωση όλο αυτό το διάστημα ενώ γνώριζαν ότι το φθινόπωρο θα έχουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας;
Η κατάσταση είναι κρισιμότατη!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ!!!”.

 

 

Το περιστατικό με την εκκλησία

Εντύπωση και πολυποίκιλα σχόλια προκάλεσε η είδηση ότι σε Ιερό Ναό στο χωρίο Ριζά της Δημοτικής ενότητας Ζερβοχωρίου του Δήμου Πολυγύρου, Ιερέας πραγματοποίησε την Κυριακή Θεία Λειτουργία παρουσία πιστών. Ύστερα από καταγγελία πολιτών, αστυνομικοί πήγαν στο Ναό και βρήκαν εκτός από τον ιερέα και τους ψάλτες,  δύο πιστούς. Άμεσα προχώρησαν στην επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στους δύο πολίτες και 1.500 ευρώ στον ιερέα. Φαίνεται ότι εκεί υπήρξε ένταση και διαξιφισμοί με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή και τραυματισμός ενός πιστού και των δυο αστυνομικών.
Οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν προληπτικά στο νοσοκομείο Πολυγύρου και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ  ο ένας πιστός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Χαλκιδικής.

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Χαλκιδικής

Στο θέμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Χαλκιδικής, Γιώργος Αρχοντόπουλος που παρουσίασε την δική του εκδοχή. Ο ίδιος ανέφερε τα ακόλουθα:

“Η εύκολη λύση για μερικούς είναι το να φορτώσουν ευθύνες στους Αστυνομικούς, ωστόσο καλό είναι πριν βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα πρώτα να γνωρίζουμε τα πραγματικά περιστατικά, εφόσον φυσικά επιθυμούμε να τα γνωρίζουμε. Σήμερα το πρωί κλήθηκαν συνάδελφοί μου να ερευνήσουν καταγγελία για τέλεση λειτουργίας σε εκκλησία με πιστούς παρά τo lockdown.

 

Οι Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και κατά την έξοδο των ατόμων, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, προέβησαν στον έλεγχο αυτών που δεν προβλεπόταν η παρουσία τους στο Ναό. Ο ένας εξ’αυτών και  χωρίς προηγούμενη διένεξη με τους συναδέλφους ξεκίνησε να τους απειλεί και να τους εξυβρίζει χυδαία και να καταριέται τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όχι κατά την διάρκεια επιβολής προστίμου προς τον ίδιο αλλά σε άλλο πολίτη.

 

Παρά τις παραινέσεις των συναδέλφων να σταματήσει, αυτός συνέχισε στο ίδιο έντονο ύφος και όταν του ανέφεραν οι συνάδελφοι ότι θα συλληφθεί, αυτός έτρεξε να φύγει από το σημείο με τους συναδέλφους να τον πιάνουν και στην προσπάθεια τους να του περάσουν χειροπέδες, αυτός αντιστάθηκε με κάθε τρόπο με χτυπήματα στο κεφάλι του ενός συναδέλφου, με δαγκώματα και κλωτσιές στον άλλον, με παρευρισκόμενο πολίτη να προσπαθεί να βοηθήσει στην απελευθέρωσή του, με αποτέλεσμα και οι δύο συνάδελφοι να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφρά.

 

Ως Πρόεδρος της Ένωσης των Αστυνομικών της Χαλκιδικής αλλά και ως άνθρωπος μόνο θλίψη μπορεί να μου προκαλέσει και μόνο η είδηση ενός τέτοιου περιστατικού. Αλήθεια, τι θα έπρεπε  να πούμε στις γυναίκες και στα παιδιά των συναδέλφων αν γινόταν κάτι πιο σοβαρό;

 

Ότι τους χτύπησαν ενώ βεβαίωναν πρόστιμο για μάσκα;

 

Ότι κάποιος ήθελε να γίνει ήρωας χτυπώντας τους αστυνομικούς, επειδή σαν ιδέα δεν ήθελε να συμμορφωθεί με τους κανόνες δημόσιας υγείας, την στιγμή που πεθαίνει τόσος κόσμος;

 

Τι θα έπρεπε να πούμε στις οικογένειές τους, αν αυτός είχε προσβληθεί με τον κορωνοΐο και με τα δαγκώματά του μόλυνε και τους συναδέλφους μου;

 

Είναι ντροπή να θεωρούμε επανάσταση το να φερόμαστε με τέτοιον τρόπο σε οποιονδήποτε άνθρωπο και μάλιστα έξω από τον οίκο του Θεού.

 

Δήθεν ηρωισμούς και παιχνίδια στις πλάτες των Αστυνομικών δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν. Θα είμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους μας και στη διάθεσή τους για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός τους. Η ίδια κοινωνία όμως, οι ίδιοι οι πολίτες για τους οποίους δίνουμε και την ψυχή μας για να τους προστατεύουμε, θα πρέπει οι ίδιοι να μας προστατεύσουν.

Περαστικά από καρδιάς στους συναδέλφους μου!!!”

Προσφατα αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...

Συνεδριάζει η Δημοτική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας

Καλείστε να συμμετέχετε στην τακτική δια ζώσης συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής η οποία θα...

Παρομοια αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...