+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΠολιτικήΣυνέντευξη του κ. Γ.Βαγιωνά

Συνέντευξη του κ. Γ.Βαγιωνά

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

Γ. Βαγιωνάς: Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα

Ισχυρή λαϊκή εντολή στη ΝΔ, για να μπορέσει η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εφαρμόσει το σχέδιο της για την ανάταξη της Οικονομίας, ζητά ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς.

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξη του στο «Θέμα» ο κ. Βαγιωνάς, η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν είναι κενή υπόσχεση. Παράλληλα, εξηγεί τους λόγους που ζητά την ψήφο των πολιτών και αναλύει το σχέδιο του για τη Χαλκιδική.

-Το αποτέλεσμα των εκλογών μοιάζει προδιαγεγραμμένο. Που οφείλεται κατά τη γνώμη σας το προβάδισμα που καταγράφει η ΝΔ;

Πρωτίστως να ξεκαθαρίσω οτι κανένα αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο. Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. Το ζήτημα είναι να μην χαθεί ούτε μια ψήφος και να πάρει η επόμενη κυβέρνηση ισχυρή λαϊκή εντολή.

Όσον αφορά τις αιτίες που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ σε πτώση και τη ΝΔ σε άνοδο, είναι πολλές. Την τελευταία πενταετία η κυβέρνηση κατάφερε να διχάσει τους Έλληνες, να εξαϋλώσει τη μεσαία τάξη και να βάλει στις πλάτες μας ένα αχρείαστο μνημόνιο. Το δίλημμα είναι λοιπόν ξεκάθαρο, είναι μεταξύ της φτωχοποίησης, του διχασμού και της ελπίδας, της ευημερίας, της ανάπτυξης.

-Τι διαφορετικό θα κάνει η ΝΔ με την ανάληψη της εξουσίας;

Το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα είναι έτοιμο. Τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν καταρτιστεί. Η ανάταξη της Οικονομίας δεν είναι απλώς μια υπόσχεση. Δεν μπαίνουμε σε λογική παροχολογίας, αλλά προχωρούμε με κοστολογημένες λύσεις. Η μείωση των φορολογικών βαρών και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του κράτους θα παίξουν καταλυτικό ρόλο. Ο Έλληνας θα πάρει «ανάσα», γεγονός που θα αποτυπωθεί και στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ωστόσο, για να τονωθεί πραγματικά η Οικονομία, θα χρειαστούν επενδύσεις, από σοβαρούς επενδυτές, που θα έρθουν στη χώρα για να μείνουν. Φυσικά, για να πειστούν, θα πρέπει η Ελλάδα να προσφέρει σταθερότητα, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις με στέρεο φορολογικό καθεστώς και κυρίως διαφάνεια.

-Έχετε μακρόχρονη παρουσία στο Κοινοβούλιο. Διεκδικείτε και πάλι την εκλογή σας, γιατί;

Ακριβώς γι’αυτό, επειδή έχω πάνω από μια εικοσαετία στην πολιτική, οι συμπολίτες μου με ξέρουν καλά, γνωρίζουν τι πρεσβεύω, ποιος είμαι. Το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μου είναι γνήσιο και ξέρω καλά τις ανάγκες του, τι χρειάζεται για να πάει πραγματικά μπροστά.

Όντας κυβερνητικός βουλευτής επεδίωξα και υλοποίησα αρκετά έργα, κυρίως αναφορικά με τις υποδομές Υγείας. Παράλληλα, εργάζομαι μεθοδικά έως και σήμερα για όσα θεωρώ μείζονος σημασίας.

Ως βουλευτής αντιπολίτευσης, συνέχισα να προσπαθώ για τα απαραίτητα για τη Χαλκιδική. Το έργο μου δεν έχει τελειώσει. Δεν θα σταματήσω να εργάζομαι για όλα όσα αξίζει ο τόπος μας.

Γι’αυτό ζητώ την ψήφο των Χαλκιδικιωτών, για όσα καταφέραμε και για εκείνα που θα επιτύχουμε μαζί.

-Ποιες είναι λοιπόν οι προτεραιότητές σας;

Πρώτο μου μέλημα είναι τα Φράγματα Χαβρία και Πετρένια. Για τα δυο αυτά έργα προσπαθώ από το 2004 και μετά από μακρόχρονες καθυστερήσεις, τώρα είναι στον σωστό δρόμο. Για το Φράγμα Χαβρία αναμένεται να εκδοθούν σύντομα τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ το Φράγμα στα Πετρένια, φέτος πιθανότατα θα μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Με τα δυο αυτά έργα υποδομής θα λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης νερού, ενώ θα επιτραπεί η δημιουργία υπερπολυτελών ξενοδοχείων. Κάτι τέτοιο θα αυξήσει τα τουριστικά έσοδα και θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, απαιτούνται βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο, που σε ορισμένα σημεία είναι κάκιστο, όπως η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Άγιο Όρος, ιδιαίτερα μέσω Πολυγύρου και Αρναίας, που εξυπηρετεί την Κεντρική και Βόρεια Χαλκιδική.

Τέλος, το Λιμάνι της Ουρανούπολης χρήζει ριζικής αναδιαμόρφωσης.

Προσφατα αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...

Συνεδριάζει η Δημοτική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας

Καλείστε να συμμετέχετε στην τακτική δια ζώσης συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής η οποία θα...

Παρομοια αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...