+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΠολιτικήΕπίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κ. Ιγγλέζη Τ. Κανταράς:...

Επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κ. Ιγγλέζη Τ. Κανταράς: Τον Ιανουάριο θα αποφασίσουμε για την υποψηφιότητα στον Δήμο Πολύγύρου

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

Σχόλιο του Τάσου Κανταρά, επικεφαλής της “Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ” στο Δήμο Πολυγύρου και υποψηφίου Δημάρχου στις εκλογές του 2014.
“Τον Γενάρη του 2014, ανακοίνωσα δημοσίως την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο και συγκροτήσαμε μαζί με άλλους 121 συνοδοιπόρους το ψηφοδέλτιο της “ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ”.
Το ψηφοδέλτιο απαρτίστηκε από γυναίκες και άνδρες, που είχαν διαφορετικές πολιτικές καταγωγές, στη βάση ενός προγράμματος, που τα βασικά του σημεία αποτελούσαν:
Η εναντίωση στις μνημονιακές πολιτικές που αφορούν τη χώρα, την κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση, η απόρριψη του Καλλικράτη, η αντίθεση στην καταστροφική παρέμβαση της Ελντοράντο, ο απογαλακτισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Κράτος – Κυβέρνηση, η θεσμοθέτηση γενναίου και σταθερού ποσοστού των ΚΑΠ, η κατάργηση του Παρατηρητηρίου, η αντιστοίχηση πόρων και αρμοδιοτήτων.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες, τους τοπικούς συσχετισμούς και τις δυνατότητες του αντιπάλου, καταφέραμε να καταγράψουμε ένα ποσοστό που άγγιξε το 30%.
Σε κάθε περίπτωση, δώσαμε ένα έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα, που δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ.
Γιατί αυτό που μένει στο τέλος, είναι η αξιοπρέπεια και βέβαια το ταξίδι των τεσσάρων μηνών σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου, θα είναι ένα από τα ομορφότερα ταξίδια της ζωής μας.
Όμως, στη διάρκεια της δημοτικής περιόδου, συνέβη μια μεγάλη πολιτική μετάλλαξη.
Το καλοκαίρι του 2015, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε στη γνωστή σε όλους κωλοτούμπα. Πέρασε με τις απόψεις του αντιπάλου στρατοπέδου και εφάρμοσε με πιο φανατικό τρόπο, τις μνημονιακές πολιτικές που προηγουμένως κατήγγειλε. Έφερε τον “Κλεισθένη”, στην ουσία πανομοιότυπο και χειρότερο του “Καλλικράτη” που υπηρετεί πιστά τις εντολές της Τρόικα.
Η Ελντοράντο ζεί, βασιλεύει και μολύνει, το πελατειακό κράτος που στήθηκε με τα ληξιπρόθεσμα από το αίμα του ελληνικού λαού, θυμίζει εποχές Μαυρογιαλούρων. Οι ΚΑΠ κατακρεουργήθηκαν, το Παρατηρητήριο ενισχύθηκε, η Εποπτεία πέρασε στο γραφείο του υπουργού.
Κάποιοι από το χώρο της “ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ”, ελάχιστοι βέβαια, γιατί στους 122 υποψηφίους του ψηφοδελτίου μας, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δε ξεπερνούσαν τα 20, επέλεξαν να στηρίξουν τις νέες επιλογές της κυβέρνησης. Η αλήθεια είναι, πως στη δημοτική ομάδα και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός περιπτώσεων, δεν διαφώνησε κανένας με τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της “ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ”.
Παράλληλα, τα στελέχη της Ν. Ε του ΣΥΡΙΖΑ, ανέπτυξαν ένα φλέρτ με το Δήμαρχο, μέχρι που έφτασαν να ταξιδεύουν μαζί του από υπουργείο σε υπουργείο. Πρωταγωνιστές – συνοδοί, η βουλευτής του νομού, ο γραμματέας, ο καθοδηγητής. Ας μην επεκταθώ για την ώρα περισσότερο.
Σήμερα, έξι μήνες πριν τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη φυσική παρουσία της βουλευτού και του καθοδηγητή, ξεκίνησε τη διαδικασία κομματικού ψηφοδελτίου, που για τους αφελείς ονόμασαν, πρωτοβουλία – μέτωπο κατά του Ζωγράφου!
Εδώ γελάνε και τα κατσάβραχα.
Να ξεκαθαρίσουμε, πως είναι δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ, να συγκροτήσει το δικό του κομματικό δημοτικό ψηφοδέλτιο, ή όπως αλλιώς θέλει να το βαπτίσει.
Τώρα εξάλλου, χρειάζονται 27 υποψήφιοι και όχι 122.
Όμως οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα αυτονόητα. Η “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” δεν έχει και δε θα μπορούσε να έχει, καμία σχέση μ’ αυτή την πρωτοβουλία. Οι δύο από τους οκτώ δημοτικούς συμβούλους, που συμμετέχουν στη διαδικασία του κομματικού ψηφοδελτίου και είναι δικαίωμα τους, δεν μπορούν από σήμερα να εκπροσωπούν την “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” και την εντολή που έλαβε μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου. Αυτό είναι το πιο έντιμο και καθαρό και για τους ίδιους.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, μαζί με όσους, παρέμειναν σταθεροί στο όραμα για μια άλλη Αυτοδιοίκηση, που ήταν οι προγραμματικοί μας στόχοι του 2014, το ερχόμενο Γενάρη θα συναποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία.
Τάσος Κανταράς επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πολυγύρου.

Προσφατα αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...

Συνεδριάζει η Δημοτική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας

Καλείστε να συμμετέχετε στην τακτική δια ζώσης συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής η οποία θα...

Παρομοια αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...