+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΠρότυπο σχέδιο ανάπτυξης του Οινοτουρισμού παρουσίασε ο Δήμος Αριστοτέλη

Πρότυπο σχέδιο ανάπτυξης του Οινοτουρισμού παρουσίασε ο Δήμος Αριστοτέλη

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

 

Ένα πλήρες σχέδιο ανάπτυξης του Οινοτουρισμού, που περιλαμβάνει δικτύωση χαρτογραφημένης οινικής διαδρομής της Ανατολικής Χαλκιδικής, με εμβληματικούς οινότοπους της Ευρώπης, μετακλήσεις δημοσιογράφων και τουριστικών παραγόντων από Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και σύμπλευση της τοπικής γαστρονομίας και επιχειρηματικότητας, παρουσίασε την Κυριακή ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, διαδικτυακά, σε ένα ειδικό ακροατήριο αποτελούμενο από επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού και της γαστρονομίας που συνθέτουν το Cluster του Δήμου Αριστοτέλη και δημοσιογράφους από Ελλάδα και εξωτερικό, στελέχη της Αυτοδιοίκησης κ.α.

Στην ειδική διαδικτυακή εκδήλωση, συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη,  ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών Βόρειου Ελλάδος κ. Στέλιος Μπουτάρης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιάννης Κουφίδης.

Από το Δημοτικό Θέατρο Μεγάλης Παναγίας, ο κ. Βαλιάνος αναφέρθηκε στον υψηλό βαθμό εξωστρέφειας του συγκεκριμένου σχεδίου, απόρροια της σειράς αποστολών του Δήμου Αριστοτέλη σε διεθνώς καταξιωμένους οινικούς προορισμούς της Ευρώπης, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γαστρονομίας της περιοχής και στα γενικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Αριστοτέλη.

«Δικτυώνουμε τον Δήμο Αριστοτέλη με το Μπορντώ της Γαλλίας, την περιοχή της Βάδης-Βυτεμβέργης της Γερμανίας, το Σπλίτ της Κροατίας, τοποθεσίες που προσεγγίζουμε ως αγορές-στόχους, όπως συνολικά τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αυστρία», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Βαλιάνος. «Αναδεικνύουμε μέσα από τις δικτυώσεις, τις μετακλήσεις και virtual trips τουριστικών παραγόντων και δημοσιογράφων στην Οινική Διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα, με σταθμούς τα τοπικά οινοποιεία της Αρναίας, της Μεγάλης Παναγίας και της Ιερισσού, ως τα 12 οινοποιεία του Άθωνα. Οργάνωση και εξωστρέφεια είναι οι λέξεις που συνοψίζουν όσα ετοιμάζουμε για το 2021, στο πλαίσιο ενός εκτεταμένου σχεδίου marketing για τον Αγροτουρισμό, με κεντρικό πυλώνα τον οινικό τουρισμού. Με έμφαση στα τοπικά εδέσματα και στην γαστρονομία μας. Με τον επισκέπτη να γίνεται ένα με τα ντόπια έθιμα, στα τσιπουροκάζανα. Με αναβίωση των αρχαίων συμποσίων. Με ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ώστε τα τοπικά κρασιά να έχουν εξέχουσα έως και αποκλειστική διάθεση στα τοπικά εστιατόρια. Εργαλείο στην προσπάθειά μας, το Cluster Επιχειρηματιών του Δήμου Αριστοτέλη, ένας φορέας ιδιωτικός διοικούμενος από τους επιχειρηματίες που τον απαρτίζουν. Και γι` αυτό θα πετύχει, γιατί διαπνέεται από επαγγελματισμό και στόχους που ξεπερνούν λάθη άλλων αντίστοιχων συμπράξεων, που αλλοιώθηκαν από πολιτικές και συνδικαλιστικές στοχεύσεις.»

Η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, εξήρε τις προσπάθειες του Δήμου Αριστοτέλη και τόνισε ότι το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές του, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του θεματικού τουρισμού, κατεύθυνση στην οποία εργάζεται και το επιτελείο του Υπουργείου Τουρισμού, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Έχουμε ακούσει πολλές φορές να μιλάνε για αυτή την επιμήκυνση, αλλά είναι καιρός να έχουμε αποτελέσματα», υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη. «Και σ` αυτό συμβάλλουν προσπάθειες όπως αυτή του Δήμου Αριστοτέλη που ενισχύει την εξωστρέφεια και κάνει ακόμα ένα βήμα, για την εισαγωγή καλών πρακτικών από άλλες παραδοσιακές οινοπαραγωγές περιοχές της Ευρώπης.»

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Αριστοτέλη πρωτοπορεί σε ένα πεδίο που αποτελεί την «επόμενη μέρα» του ελληνικού τουρισμού. Ο ίδιος σημείωσε πως «ο οργανισμός εκπονεί τριετίες πρόγραμμα με τρεις πυλώνες: τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, την έμφαση στην ταυτότητα και τη σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τους ανθρώπους και την τοπική παραγωγή».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών Β.Ελλάδος κ. Στέλιος Μπουτάρης, χαιρέτησε την ένταξη τοπικών οινοποιών του Δήμου Αριστοτέλη στην Ένωση, υπογράμμισε πως ο Δήμος έχει «ένα εκπληκτικό story telling που πρέπει να συνοδεύει κάθε τέτοια προσπάθεια» και για να τονίσει την άνοδο του οινοτουρισμού, ανέφερε ότι «φέτος είχαμε 100.000 “οινοτουρίστες” στα οινοποιία της Ένωσης, ενώ πριν πέντε χρόνια ήταν 50.000».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιάννης Κουφίδης, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της ανάπτυξης συνεργειών κάτι που από την πρώτη στιγμή επιδιώχθηκε από το Επιμελητήριο και ζήτησε «αγώνα από όλους τους φορείς του νομού, ώστε να συνδυάσουμε όλα τα χαρακτηριστικά του νομού και να πάψουμε να δίνουμε στον επισκέπτη μόνο ήλιο και θάλασσα».

Tη διαδικτυακή συζήτηση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Αυγερινός. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Μεγάλης Παναγίας κ. Κωνσταντίνος Πασχάλης και η Αντιπρόεδρος του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου κ. Ελένη Καραντώνα, ενώ τμήματα του Σχεδίου του Δήμου Αριστοτέλη, όσον αφορά στο ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο «wine:life is a celebration» και την οργάνωση του Cluster Επιχειρηματιών, παρουσίασαν εκ μέρους του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού η κ. Μαρία Πάππα και εκ μέρους της ΑΞΤΑΔΑ ΑΕ η Πρόεδρος κ. Μαριλένα Ζαμάνη.

Προσφατα αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...

Συνεδριάζει η Δημοτική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας

Καλείστε να συμμετέχετε στην τακτική δια ζώσης συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής η οποία θα...

Παρομοια αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...