+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΠολιτικήΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η βουλή να μην ψηφίσει το «τερατούργημα Χατζηδάκη», δήθεν για...

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η βουλή να μην ψηφίσει το «τερατούργημα Χατζηδάκη», δήθεν για τον ΕΦΚΑ

Δημοσιευτηκε στις

spot_img
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η βουλή να μην ψηφίσει το «τερατούργημα Χατζηδάκη», δήθεν για τον ΕΦΚΑ

Με αφορμή την δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου που διαμορφώθηκε με πολιτική ευθύνη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη για τον «εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ» ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Νίκος Καραμπάσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο ΕΦΚΑ όπως συγκροτήθηκε και λειτουργεί δυστυχώς είναι μια ακόμη τραγικά απίστευτη κοροϊδία για τους εργαζόμενους και ειδικά όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν. Ένα ακόμη δείγμα του κράτους-μπανανία που έχει καταντήσει να είναι το σημερινό «Ελλαδιστάν» με ευθύνη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των κατά καιρούς θλιβερών συνοδοιπόρων τους, που συγκυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια.
Τώρα όμως με το νομοσχέδιο των «αρίστων» της «καγκελαρίας Μαξίμου» επανερχόμαστε ολοταχώς στο 1910-1920! Οι διευθυντές και οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ θα προσλαμβάνονται με «πιστοποιητικό φρονημάτων» μετά από υπόδειξη του υπουργού (!) ενώ το ΑΣΕΠ πετιέται στο καλάθι των άχρηστων ως διακοσμητικό στοιχείο. Παράλληλα αναδύεται και «αστυνομία εκδίωξης των αντιφρονούντων» με τακτικές που θυμίζουν «1967» που φαίνεται ότι ορισμένοι στην κυβέρνηση των «αρίστων» νοστάλγησαν, στον δρόμο προς τις κάλπες.
Στο ίδιο σχέδιο νόμου διαβάζουμε ότι η «καγκελαρία Μαξίμου» ιδρύει μια νέα εταιρεία για την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν – ακόμη – τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα απαρτίζεται από «ημέτερους» στην Μαξίμου ΑΕ.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η άλωση του δημόσιου τομέα-κορβανά ήταν και είναι το αγαπημένο «σπορ» όλων των κυβερνήσεων στο «Ελλαδιστάν» για αυτό άλλωστε και δεν διαθέτουμε ούτε αστική τάξη ούτε και υγιείς επιχειρηματίες/επιχειρήσεις, αλλά μια παρασιτική κρατικοδίαιτη ολιγαρχία νεόπλουτων. Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη/Σημίτη προχωρά με απλές υποδείξεις του…υπουργού σε αθρόες προσλήψεις υπαλλήλων και διευθυντών με βάση τα «φρονήματα τους»!  Και η αρχή επιχειρείται να γίνει από τον ΕΦΚΑ με το «ξήλωμα» των προϊσταμένων, τη δημιουργία μια νέας εταιρίας διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του (βλέπε «βάζω το χέρι μου στο μέλι») και έπεται συνέχεια…
Το «σχέδιο νόμου του Χατζηδάκη» -ακόμη και με μια «πρώτη ματιά» – εμπεριέχει μια σειρά αδιανόητων μέχρι πρόσφατα αλλαγών οι οποίες, εφόσον ψηφιστούν, θα ανοίξουν τον δρόμο για να περάσουν για πολλά χρόνια καίριες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, οι οποίες διαχειρίζονται τεράστια χρηματικά ποσά και περιουσία, στα χέρια ανθρώπων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιβάλλοντός του.
Ναι μεν το «περιτύλιγμα» του σχεδίου νόμου αφορά στον λειτουργικό εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e – ΕΦΚΑ) όμως στο… δια ταύτα, ζητούμενο φαίνεται να είναι η κατάληψη των καίριων θέσεων του, καθώς και η πρόσληψη μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, με βάση «πιστοποιητικό μητσοτακικών φρονημάτων», όπως όλα δείχνουν.
Τον ρόλο της εκδίωξης των «αντιφρονούντων» θα αναλάβει η προωθούμενη προς σύσταση νέα Μονάδα Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία θα απαρτίζεται από άτομα τα οποία θα επιλέγει ο υπουργός!
Η επιχειρούμενη άλωση του δημοσίου – στο δρόμο προς τις κάλπες – φαίνεται ότι ξεκινάει από τον ΕΦΚΑ. Ενδεικτική η σύσταση της νέας Εταιρίας Αξιοποίησης Κοινωνικής Ασφάλισης Μονοπρόσωπη ΑΕ. (με τον… διακριτικό τίτλο «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ e – ΕΦΚΑ») της οποίας το καταστατικό θα διαμορφωθεί από τον υπουργό Εργασίας και αποστολή της θα είναι η… αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπέρ – ταμείου.
Όμως, το «ζουμί» βρίσκεται στο «πώς» η εταιρία θα διαμορφωθεί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της θα αποτελείται από 5 έως 9 μέλη, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου, που θα διορίζονται με απόφαση του… υπουργού Εργασίας και θα έχουν τετραετή θητεία, με δυνατότητα να παραταθεί.
Φαίνεται ότι η «καγκελαρία Μαξίμου» αρχίζει να προωθεί αλλαγές στις κρατικές δομές που θα αφήσουν στα χέρια τους το Δημόσιο, ακόμη και όταν οι κάλπες τους θέσουν εκτός Μεγάρου Μαξίμου. Γιατί αυτό είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συμβεί δηλαδή η επόμενη βουλή θα αναδείξει μια εντελώς διαφορετική κυβέρνηση.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καλεί όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να εμποδίσουν το πισωγύρισμα στην δεκαετία του «1920» αλλά και στο «1967» και να συνδημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και λειτουργικό ΕΦΚΑ υπέρ των εργαζομένων και των συνταξιούχων που τόσο βάναυσα συνεχίζουν να πλήττονται.

Προσφατα αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...

Συνεδριάζει η Δημοτική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας

Καλείστε να συμμετέχετε στην τακτική δια ζώσης συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής η οποία θα...

Παρομοια αρθρα

Άνθρακες ο θυσαυρός στον Δήμο Αλμωπίας…

Πολύ είναι η "πολιτική σκόνη " που σηκώθηκε στην Αλμωπία, εξαιτίας της εμπλοκής της...

Πρόστιμο…

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.250€, στις 5 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ....

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για την υποδοχή του ήρωα Κων/νου Τσιτιρίδη στην γενέτειρά του την Κρύα Βρύση!

Σύσκεψη με θέμα την υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη στην...