+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνία20 Πάρκα Τσέπης από την P&G μέσα σε διάστημα δυόμιση ετών

20 Πάρκα Τσέπης από την P&G μέσα σε διάστημα δυόμιση ετών

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

Με στόχο να κάνει την καθημερινότητά μας πιο πράσινη και ανθρώπινη, η  P&G συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματός της «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες»

Περισσότερο χρώμα αποκτά το αστικό τοπίο με ολοένα και περισσότερα Πάρκα Τσέπης να ξεπετάγονται σε κάθε γωνιά της πόλης, προσφέροντας ανάσες δροσιάς και οξυγόνου σε όλους όσοι ζουν ή κινούνται γύρω από πυκνοκατοικημένες γειτονιές όπου το πράσινο είναι λιγοστό.

Τα πάρκα τσέπης από την P&G σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη και τοπικούς φορείς – γίνονται τα νέα σημεία συνάντησης για μικρούς και μεγάλους, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών όπου βρίσκονται.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες» της P&G, δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι ανεκμετάλλευτοι και εγκαταλελειμμένοι χώροι που βρίσκονται διάσπαρτοι και με τη νέα τους μορφή να αλλάξουν τη συνολική εικόνα. Έτσι, εκτός από την ψυχαγωγία των πολιτών επιτυγχάνεται ταυτόχρονα η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και η μείωση του αστικού αποτυπώματος.

Το μικροκλίμα αλλάζει και η διάθεση βελτιώνεται
Πρόσφατα, η P&G ολοκλήρωσε τρεις νέους χώρους σε Μαρούσι, Βύρωνα και Περιστέρι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των Πάρκων Τσέπης σε είκοσι που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματός της.

Με αυτόν τον τρόπο προστέθηκαν στο αστικό τοπίο 7.160 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, μια έκταση ίση με 17 γήπεδα μπάσκετ, και 11.500 δέντρα και φυτά τα οποία βελτιώνουν δραστικά το μικροκλίμα απορροφώντας διοξείδιο του άνθρακα.

Οι κάτοικοι έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα που αλλάζει όχι μόνο τις γειτονιές τους, αλλά και τη διάθεσή τους, καθώς έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες με τα παιδιά και την οικογένεια τους, τους φίλους ή το κατοικίδιο τους, παίρνοντας ανάσες δροσιάς.

Βρύσες, φωλιές πουλιών και ξενοδοχεία εντόμων!

Για τον σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των πάρκων, αξιοποιούνται λύσεις βασισμένες στις αρχές της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι οι περισσότερες κατασκευές έχουν γίνει από επαναχρησιμοποιημένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, καθώς η P&G δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τη μακροπρόθεσμη ευημερία των φυσικών οικοσυστημάτων.

Το Πάρκο Τσέπης στο Μαρούσι, βρίσκεται στη οδό Αγίου Κωνσταντίνου, όπου μια έκταση 224 τ.μ. καλύφθηκε με περισσότερα από 900 φυτά και δέντρα, με τη συμμετοχή και των εργαζόμενων της εταιρείας. Ο φωτισμός του πάρκου ενισχύθηκε με την τοποθέτηση αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος ενώ τοποθετήθηκαν παγκάκια, βρύση και κάδος απορριμμάτων.

Το Πάρκο Τσέπης στο Περιστέρι έχει έκταση 113 τ.μ., και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Διομήδους & Αιτωλών. Στο σημείο τοποθετήθηκαν περισσότερα από 220 φυτά, αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, παγκάκια, βρύση, κάδος απορριμμάτων, ξενοδοχείο εντόμων και φωλιές πτηνών.

Το Πάρκο Τσέπης στον Βύρωνα, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Κολοκοτρώνη. Είναι μια έκταση 304 τ.μ. η οποία καλύφθηκε με περισσότερα από 860 φυτά, όπου και σε αυτή την περίπτωση τοποθετήθηκε αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, ταΐστρες και φωλιές πτηνών κάτω από τα νέα δέντρα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η P&G είναι η εταιρία πίσω από καθημερινά προϊόντα όπως Ariel, Fairy και Oral B που χάρη στην καινοτομία τους, φροντίζουν να μειώνουμε όλοι μας το αποτύπωμα μας στο περιβάλλον, αλλά δεν σταματά εκεί. Μέσα από τα πάρκα τσέπης, μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί, σκοπεύει να κάνει λίγο πιο βιώσιμη την καθημερινότητα μας και εκτός σπιτιού, στις γειτονιές μας και στις πόλεις μας.

Προσφατα αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...

Η Περιφέρεια  ευημερεί, η Πέλλα υποφέρει….

Τις πταίει που η Πέλλα είναι σκαλωμένη;  Για μείωση των ανισοτήτων μίλησε  ο Πρωθυπουργός στη...

Παρομοια αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...