+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΟικονομία & ΑγροτικάΕπιχειρήσεις120 ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ!

120 ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ!

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

Επεξεργασμένες δράσεις παραδόθηκαν χθες στους νέους υπουργούς…

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προτεραιότητές μας, καλύτεροι μισθοί, 

καλύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καλύτερο κράτος, Ισχυρή Ελλάδα

 Εντός Ιουλίου η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τις προγραμματικές δεσμεύσεις

YPOYRGIKO SYMBOYLIOY 28 6 23

•  Με τη   πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου δόθηκε το σύνθημα για την εκκίνηση της νέας τετραετίας, στη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να υλοποιηθεί το σύνολο του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. 

Όλα είχαν προετοιμαστεί με την τελευταία λεπτομέρεια και οι υπουργοί αποχωρώντας από τη συνεδρίαση ήταν εφοδιασμένοι με τους «περίφημους μπλε φακέλους» που περιλαμβάνουν αναλυτικά τις δράσεις που πρέπει να υλοποιήσουν. Συνολικά πρόκειται για 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις με ορίζοντα τετραετίας! 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του δεν άφησε κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Ιεράρχησε τις τέσσερις μεγάλες προτεραιότητες της τρέχουσας τετραετίας που είναι: 

– Καλύτεροι μισθοί

– Καλύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας 

-Καλύτερο κράτος

– Μια καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα. 

Η ταχύτητα μάλιστα με την οποία πρέπει να κινηθεί η Κυβέρνηση αποτυπώνεται από το γεγονός ότι πριν τις θερινές διακοπές του Αυγούστου θα ψηφιστεί το οικονομικό πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης που αφορούν την περίοδο από το 2024. 

 Πράξη οι οικονομικές δεσμεύσεις

Χθες το απόγευμα μάλιστα έγινε η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Οικονομικών και η συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του.  Ο κ. Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, σημείωσε ότι η συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο ήταν παραγωγική. «Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και για τη σταδιακή μετατροπή του μοντέλου της ελληνικής οικονομίας σε κάτι που θα είναι παραγωγικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επανέλαβε επίσης ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων και ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με τις προγραμματικές δηλώσεις που θα θέσουν το συνολικό πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής για την τετραετία.

Από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Ξεκινήσαμε τη δουλειά και είμαστε αισιόδοξοι γιατί πατάμε στα γερά θεμέλια που μπήκαν την περασμένη τετραετία. Έχουμε το θετικό αποτέλεσμα εκλογών για τη χώρα και την οικονομία. Αποτέλεσμα που δίνει μήνυμα εμπιστοσύνης, ελπίδας και προοπτικής για την οικονομία». 

«Υπηρέτες» των πολιτών

Νωρίτερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ξεδίπλωσε» τις βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος, αλλά και έθεσε τις βάσεις πάνω στις οποίες θα πρέπει να κινηθούν τα μέλη της Κυβέρνησης.  «Είμαστε υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος, άρα είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. 

 Ξεκινώντας  την εισήγησή του, είπε ότι η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο φως μιας τεράστιας εκλογικής νίκης, «μιας νίκης χωρίς προηγούμενο, γιατί πράγματι δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα κυβέρνησης που να κατακτά μια δεύτερη συνεχή τετραετία και μάλιστα με αυξημένα ποσοστά και με τεράστιες διαφορές από τους κύριους πολιτικούς της αντιπάλους». «Είμαστε περήφανοι αλλά είμαστε και ευγνώμονες στον ελληνικό λαό για την επιλογή του. Χωρίς προηγούμενο όμως είναι και οι ευθύνες τις οποίες αναλαμβάνουμε. Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές, το γνωρίζετε καλά και έχουμε χρέος να τις εκφράσουμε καθώς αυτές προέρχονται από ένα ευρύ λαϊκό ρεύμα το οποίο μας εμπιστεύθηκε», πρόσθεσε.

Οι τέσσερις βασικές κατευθύνσεις 

Αναφερόμενος  στις τέσσερις βασικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης που είναι: καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, ένα καλύτερο κράτος, μια καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα, τόνισε:  «Προφανώς το πρόγραμμά μας είναι πολύ πιο πλούσιο και πολύ πιο ευρύ. Θα αναλυθεί εκτενώς στις προγραμματικές δηλώσεις. Μπροστά σας βρίσκονται ήδη οι γνωστοί μπλε φάκελοι οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν όλες τις προτεραιότητες ανά χαρτοφυλάκιο», ανέφερε.

 Μίλησε για τη συγκρότηση ενός συνολικά συνεκτικού και πλούσιου κυβερνητικού σχεδίου με ορίζοντα τετραετίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στη συνέχεια ότι θα ξεκινήσει άμεσα τις επισκέψεις του στα υπουργεία, αρχής γενομένης από το υπουργείο Οικονομικών (όπως και έγινε), που εκ των πραγμάτων βρίσκεται στην καρδιά του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη νέα τετραετία, για να προσθέσει ότι: «Το κοινωνικό κράτος πρέπει να είναι ένα κράτος το οποίο στηρίζεται σε γερά οικονομικά θεμέλια και έχουμε αποδείξει ότι αυτή την πολιτική μόνο εμείς μπορούμε να την υπηρετήσουμε», είπε.

Εφαρμογή των νόμων 

Έκανε μια σύντομη αναφορά στους νόμους που ψηφίστηκαν στην πρώτη κυβερνητική θητεία, επισημαίνοντας πως τώρα οι στόχοι είναι πιο φιλόδοξοι και αφορούν και την εφαρμογή των νόμων που ήδη έχουν ψηφιστεί. «Η αποστολή δεν τελειώνει στη νομοθέτηση, αρχίζει στη νομοθέτηση και ολοκληρώνεται μόνο με χειροπιαστό έργο», υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά τη μετεξέλιξη του σχήματος του επιτελικού κράτους, το δεύτερο θα αποτυπώνει κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις (μεταξύ αυτών επαναφορά στον έλεγχο του Δημοσίου της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, αλλά και κοστολόγηση από ανεξάρτητο φορέα των προγραμμάτων των κομμάτων, όπως και κάλυψη πολύ επίκαιρων έκτακτων κοινωνικών αναγκών). «Χαίρομαι γιατί το νέο σχήμα διατάσσει τις δυνάμεις μας με βάση τους κεντρικούς μας στόχους», είπε, και αναφέρθηκε στη συμμετοχή περισσότερων γυναικών, στην αναδιάταξη επιτυχημένων υπουργών, αλλά και στην ευκαιρία που δίνεται σε νέα στελέχη να διακριθούν, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη.

Λίγα λόγια, πολλή δουλειά…

«Λίγα λόγια, πολλή δουλειά, πετυχημένος υπουργός είναι αυτός ο οποίος μιλά για το έργο του, αλλά και αυτός που υπερασπίζεται συνολικά την κυβερνητική πολιτική», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι το έργο δεν πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό της επικοινωνίας και ο νοών νοείτω!

Ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε ότι θα γίνει διαχείριση στο κοινοβουλευτικό πεδίο των συνεπειών του επιθανάτιου ρόγχου της απλής αναλογικής, ενώ στο πεδίο της κοινωνίας αντίπαλοι είναι μόνο τα προβλήματα τα οποία δεν έχουν χρώμα.

Τόνισε, ακόμη, ότι «η αντιπολίτευση του εαυτού μας δεν είναι σχήμα λόγου». Ξεκινά η νέα θητεία με υπευθυνότητα και αισιοδοξία, την οποία θητεία θα ήθελε να ονομάσουν «θητεία της αποτελεσματικότητας, αλλά και των μεγάλων αλμάτων που πρέπει να κάνει η χώρα για να αρπάξει τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά της».

Προσφατα αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...

Η Περιφέρεια  ευημερεί, η Πέλλα υποφέρει….

Τις πταίει που η Πέλλα είναι σκαλωμένη;  Για μείωση των ανισοτήτων μίλησε  ο Πρωθυπουργός στη...

Παρομοια αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...