Η Αναπτυξιακή Πέλλας ΑΕ ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ), στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας (ΣΔΣ) CLLD/LEADER με τίτλο «Προβολή – Προώθηση της Μακεδονικής Κουζίνας», διοργανώνει δύο διαδοχικές τοπικές εκδηλώσεις με τίτλο «Μαγειρεύουμε στις Ρίζες μας» τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025 στο εστιατόριο «Το Πέτρινο» στην Παναγίτσα Πέλλας.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
- 11:00 – 11:15: Υποδοχή – Καλωσόρισμα
- 11:15 – 11:45: Χαιρετισμοί
- 11:45 – 12:00: Παρουσίαση του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας CLLD/LEADER «Προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας» από τον κ. Ιορδάνη Κιοσέογλου, Συντονιστή Τοπικού Προγράμματος Πέλλας
- 12:00 – 12:15: Προβολή 10λεπτου βίντεο και φωτογραφικού υλικού συνταγών της Μακεδονικής Κουζίνας
- 12:15 – 12:30: Παρουσίαση με θέμα «Γαστρονομία και τοπικά προϊόντα» από τον κ. Ευστάθιο Λαζαρίδη, Chef Research & Development (R&D) στην εταιρεία Αγρόκτημα Φούστανης και Καθηγητή ΣΑΕΚ Αριδαίας
- 12:30 – 12:45: Παρουσίαση της γαστρονομίας των πιάτων και των προϊόντων της περιοχής και την προώθηση τους μέσα από την ένταξη τους στα μενού των τοπικών επιχειρήσεων από τον κ. Θοδωρή Κουρατζόγλου, σεφ, μέλος της ένωσης Culinary Professional’s of GREECE και ambassador της Μακεδονικής Κουζίνας
- 12:45 – 13:15: Ερωτήσεις – Προτάσεις – Συζήτηση
- 13:15 – 15:30: Γευσιγνωσία τοπικών συνταγών της Μακεδονικής Κουζίνας της Πέλλας
- 15:30: Λήξη εκδήλωσης – Αναμνηστικά – Δώρα
Ενημέρωση για τη Συμμετοχή
Παρακαλείστε να ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας έως την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2025 και ώρα 13:00.
Μακεδονική Κουζίνα στο Προσκήνιο: Διήμερες Εκδηλώσεις στην Πέλλα για την Προβολή και την Ενημέρωση των Επαγγελματιών