+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΑθλητικάΤοποθέτηση του κ. Βασίλη Ρόκου για την οπαδική βία, με αφορμή τα...

Τοποθέτηση του κ. Βασίλη Ρόκου για την οπαδική βία, με αφορμή τα τραγικά οπαδικά επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη και τον σοβαρό τραυματισμό φιλάθλων

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

«Πρέπει να μπει οριστικό τέλος στην οπαδική βία»

Με μεγάλη θλίψη και απογοήτευση συναντάμε και πάλι την τραγική συνέπεια της τυφλής οπαδικής βίας στη χώρα μας. Ο θάνατος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αποτελεί ακόμα μία αδιανόητη τραγωδία.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του 29χρονου Μιχάλη.

Απευθύνω την απολύτως αποδοκιμασία μου στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία περιέχει επιθέσεις κατά της ΑΕΚ και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την πραγματική κατάσταση. Είναι απαράδεκτο να επιχειρεί να εκμεταλλευθεί μια ανθρώπινη τραγωδία για να προβάλει τον εαυτό της. Σε τέτοιες εποχές πρέπει να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε την βία και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών, σεβόμενοι την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια κάθε ατόμου.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε την οπαδική βία να επικρατεί στην κοινωνία μας. Πρέπει να λάβουμε αποφασιστικά μέτρα για να προλάβουμε τέτοια τραγικά γεγονότα και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών μας. Αυτό περιλαμβάνει την αυστηρή εφαρμογή του νόμου, τη συνεργασία των αρχών επιβολής του νόμου και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις επιπτώσεις της βίας.

Ως υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, δεσμεύομαι να εργαστώ για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της αλληλεγγύης στην περιοχή μας. Θα συνεργαστώ με τις τοπικές αρχές, τις αστυνομικές αρχές και τους φορείς της κοινωνίας για να αναπτύξουμε προγράμματα πρόληψης της βίας, εκπαίδευσης και ενημέρωσης.

Πρέπει να ενισχύσουμε την αίσθηση της κοινότητας και της αλληλεγγύης, προσφέροντας χώρους ασφαλείας για τους φιλάθλους και ενθαρρύνοντας τον διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη. Θα επενδύσουμε στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων για τη σημασία του αθλητισμού και της αθλητικής πνευματικότητας, προωθώντας αξίες όπως ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η συμμετοχή.

Επιπλέον, θα εργαστούμε για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και επιτήρησης κατά τις αθλητικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές και τους αθλητικούς φορείς. Θα επιδιώξουμε την εφαρμογή αυστηρών κυρώσεων για τα επεισόδια και την παραβίαση των αρχών του αθλητισμού, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων περιστατικών.

Το πρόβλημα της οπαδικής βίας απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες όλων των ενδιαφερομένων φορέων. Θα επιδιώξουμε την ενίσχυση της συνεργασίας με τις αρχές, τις αθλητικούς συλλόγους, τις φιλοξενούσες πόλεις και το κοινό, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Επιπλέον, θα επιδιώξουμε την ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης και αντίδρασης σε περιπτώσεις οπαδικής βίας. Θα επενδύσουμε σε τεχνολογικά μέσα και συστήματα ασφαλείας που θα βοηθήσουν στον έγκαιρο εντοπισμό και την αντίδραση σε επεισόδια.

Αποδοκιμάζουμε επίσης το γεγονός ότι παρόλο που στην πόλη μας έγινε η στυγνή δολοφονία του Άλκη και παρόλο που μπορεί να μην είχαν περάσει ούτε 24 ώρες από την στιγμή που ο Μιχάλης Κατσουρής έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα των χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, κατά την διάρκεια πρωτοφανούς αγριότητας επεισοδίων, ωστόσο, στην Θεσσαλονίκη άνδρες της Αστυνομίας απέτρεψαν χθες το βράδυ ακόμη ένα οπαδικό επεισόδιο.

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά σαν υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεσμεύομαι πως θα εργαστούμε για την προώθηση της αθλητικής πνευματικότητας και της αθλητικής κουλτούρας, προσφέροντας ευκαιρίες για τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, ενισχύοντας την εκπαίδευση και τον αθλητισμό σε όλες τις ηλικίες.

Ως υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, δεσμεύομαι να εργαστώ με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα για την εξάλειψη της οπαδικής βίας και την προώθηση της αθλητικής συνένωσης.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Ρόκος – Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Προσφατα αρθρα

Η “δική μας” Αννέτα Τσελεπή από την Αριδαία υποψήφια στην Ευρωβουλή με την Ν. Αριστερά!!!

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές , οι οποίες εγκρίθηκαν από το Μεταβατικό...

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...

Παρομοια αρθρα

Η “δική μας” Αννέτα Τσελεπή από την Αριδαία υποψήφια στην Ευρωβουλή με την Ν. Αριστερά!!!

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές , οι οποίες εγκρίθηκαν από το Μεταβατικό...

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...