+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΤοπικάΑλμωπίαΠρογραμματικές δηλώσεις του υπ. Δημάρχου Λ. Προκοπίδη

Προγραμματικές δηλώσεις του υπ. Δημάρχου Λ. Προκοπίδη

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Κυριακή 09/07 ο υποψήφιος δήμαρχος Αλμωπίας Ευάγγελος (Λάκης) Προκοπίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για την Αλμωπία», απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αλλά και του κοινού που παρευρέθηκε. Κατά την έναρξη δήλωσε πως στόχος του είναι να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας του δήμου επεμβαίνοντας με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες διαμορφώθηκαν μετά από επαφές με τους φορείς και τους πολίτες, όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο ίδιος.

Το κεντρικό περίγραμμα της συζήτησης κινήθηκε στα πλαίσια των βασικών θέσεων του  προγράμματος του συνδυασμού του δίνοντας έμφαση στα κοινωνικά ζητήματα που αφορούν τον δήμο. Ανέφερε επιγραμματικά τις βασικές θέσεις του προγράμματος του το οποίο έχει ως στόχο την οικονομική αυτονομία του δήμου.

Αρχικά αναφέρθηκε στο σύστημα άρδευσης το οποίο αποτελεί μείζον ζήτημα για τον αγροτικό κλάδο της περιοχής. Το πρόγραμμα της άρδευσης θα βασιστεί στο σύστημα των γεωτρήσεων ενώ πρόθεσή του είναι να ενισχύσει το αγροτικό δίκτυο, την κτηνοτροφία και την υλοτομία. Στόχος του να ενισχύσει τα τοπικά προϊόντα διεκδικώντας ονομασία γεωργικής προέλευσης και μέσω της υπεραξίας των προϊόντων να  ωφεληθούν οι αγρότες με επιδοτήσεις.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον τουρισμό έχοντας ως «αιχμή του δόρατος» την Λουτρόπολη αλλά και την ενίσχυση του κέντρου της Αριδαίας με την ανάδειξη σημείων ενδιαφέροντος που θα προσελκύσουν τους επισκέπτες. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο καταστατικό της Λουτρόπολης το οποίο έχει σκοπό να αλλάξει ως πρωταρχικό μέλημά του. Αποβλέπει σε μια ενεργή και  αποτελεσματική συνεργασία της τοπικής επιχείρησης  των Λουτρών με τον Δήμο προσφέροντας μια ημι-αυτόνομη λειτουργία στη Λουτρόπολη. Επιπλέον τόνισε ότι απαραίτητη είναι η συμμετοχή των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου(καταστηματάρχες, ξενοδοχοϋπάλληλοι κ.α)  της περιοχής στην λειτουργία της λουτρόπολης. Ο κ. Προκοπίδης υπενθύμισε ότι ως δημοτικός σύμβουλος καταψήφισε τον απολογισμό της δημοτικής επιχείρησης των λουτρών καθώς τα διοικητικά έξοδα της υπερέβησαν το 45% των εσόδων της. Τέλος, στηλίτευση την διοίκηση των λουτρών για το πρωτοφανές γεγονός να έχει χρησιμοποιήσει 300 δίμηνες συμβάσεις ως τώρα. Μάλιστα αναρωτήθηκε αν αυτές είναι νόμιμες κι αν εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

 Όσον αφορά στο κέντρο της Αριδαίας και στην βελτίωση της πόλης ως κέντρο της περιοχής ανέφερε μια σειρά προτάσεων ώστε να διαμορφωθεί και να αναδειχθεί τόσο διευκολύνοντας τους δημότες στην καθημερινότητά τους όσο και να προσφέρει στους τουρίστες ένα σημείο αναφοράς. Τα α καινούργια στοιχεία θα περιλαμβάνουν την λειτουργία ενιαίας αγοράς με σταθερούς πεζόδρομους καθιστώντας την οδό Κύπρου ανοιχτή ώστε να καταστεί ευκολότερη η κυκλοφορία στους δρόμους της Αριδαίας. Η δημιουργία χώρων στάθμευσης καθίσταται απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση όλων των παραπάνω με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Στα πλαίσια της βελτίωσης της όψης της πόλης βρίσκεται επίσης η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και η προβολή της κοίτης του ποταμού που διασχίζει την Αριδαία ως ένα ιστορικό κομμάτι της πόλης που θα έχει διττό ρόλο τόσο προσφέροντας μια ανάμνηση του παρελθόντος της πόλης στους πολίτες όσο και προσφέροντας ένα σημείο αναφοράς στους τουρίστες.

Η βελτίωση του οδικού δικτύου και η αποκομιδή των απορριμμάτων αποτελούν βασικά σημεία του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα για την αποκομιδή δήλωσε οτι είναι εναντίον της συμμετοχής ιδιώτη στην καθαριότητα αλλά θα παραμείνει στα χέρια του δήμου καθώς η δημοτική επιχείρηση διαθέτει όλα τα μέσα για να γίνει αποτελεσματικότερη μέσω της αλλαγής του μοντέλου αποκομιδής και του καλύτερου προγραμματισμού. Επιπλέον, η δημιουργία και η υποστήριξη δημιουργίας κοινωνικών κατοικιών αλλά και δημοτικών ιατρείων αποτελούν βασικοί στόχοι του προγράμματος με στόχο την διευκόλυνση των πολιτών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεων που σκοπό θα έχουν τόσο την ένταξη των δημοτών στη λειτουργία της περιοχής όσο και στην ενίσχυση δράσεων αναδεικνύοντας πρόσωπα και προγράμματα που παράλληλα θα ενισχύσουν τον τουρισμό και θα επιμηκύνουν την παραμονή του επισκέπτη προωθώντας τον ιστορικό- θρησκευτικό- αθλητικό- κυνηγετικό τουρισμό.

Σε ερώτηση της καθημερινής εφημερίδα «Νέα της Πέλλας» για την πρόταση που έχει καταθέσει αναφορικά με την δημιουργία τουριστικού οργανισμού σε επίπεδο περιφερικής ενότητας Πέλλας με τη συμμετοχή των ΟΤΑ, ο κ. Προκοπίδης δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα και ότι θα πρέπει ο δήμος Αλμωπίας να είναι πρωταγωνιστής σε αυτόν τον οργανισμό.

Κλείνοντας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος έδωσε το μήνυμα στους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις του Δήμου και να μην υποκύπτουν στις πολιτικές πρακτικές «ρουσφετιών» επιμένοντας στις ηθικές αρχές τους.

Προσφατα αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...

Η Περιφέρεια  ευημερεί, η Πέλλα υποφέρει….

Τις πταίει που η Πέλλα είναι σκαλωμένη;  Για μείωση των ανισοτήτων μίλησε  ο Πρωθυπουργός στη...

Παρομοια αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...