+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΠολιτικήΘ. Τζάκρη: Η κυβέρνηση πλανάται αν πιστεύει ότι ο Ελληνισμός της Διασποράς...

Θ. Τζάκρη: Η κυβέρνηση πλανάται αν πιστεύει ότι ο Ελληνισμός της Διασποράς θα αποστρέψει την ματιά του από τα εθνικά ζητήματα, χάριν ενός εκλογικού νομοσχεδίου

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

Ομιλία της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου και βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θ. Τζάκρη στην συζήτηση του σ/ν του Υπ. Εσωτερικών «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού» στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

«Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Η κυβέρνηση επιμένει να φέρει για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια την ίδια ακριβώς πρόταση. Γιατί όμως επέλεξε να είναι αυτό το πρώτο της νομοσχέδιο;

Πρόσφατα ακούσαμε λοιπόν να μιλάει ο επικεφαλής της κυβέρνησης για υποχωρήσεις εκ των προτέρων έναντι της Τουρκίας! Γεγονός που έχει προβληματίσει και έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη ανησυχία στο σύνολο του Ελληνισμού και στην Ομογένεια. Ο άνθρωπος λοιπόν που πλασαρίστηκε από τα εγχώρια ΜΜΕ ως μετεμψύχωση του Νικηταρά του τουρκοφάγου και ο οποίος διεύρυνε την ήδη μεγάλη νίκη του με την προεκλογική αξιοποίηση του Προξενείου, θυμίζω ότι διατυμπάνιζε ανέκαθεν την αναγκαία «αμοιβαία καλή θέληση»- του θύτη και του θύματος, αφού μας έμαθε τον Μαΐστρο που σπρώχνει τα καράβια δυτικά στην περίπτωση του «Ορούτς Ρέις», μας καθησύχαζε στην περίπτωση του Τουρκολυβικού μνημονίου ότι δεν είναι αναγκαία η αξιοποίηση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, κι από την μυστική διπλωματία του Βοσπόρου έφτασε στο να κατηγορεί τον πολιτικό του αντίπαλο ότι είναι «εθνική εξαίρεση για τον οποίο ο πατριωτισμός είναι ξένη λέξη». Ενώ ο ίδιος έκανε την υπόθεση των εξοπλισμών αντικείμενο παράνομων παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ του συνόλου της ηγεσίας των Ε.Δ.

Ο ίδιος άνθρωπος που έκανε προεκλογικό σποτάκι την ομιλία του στο Κογκρέσο, όπου τάχα με το κύρος του πάγωσε τα τουρκικά F16, δεν τολμά ούτε καν να απαιτήσει από τον πρόεδρο Biden προϋποθέσεις για την σίγουρη πια πώληση των f16 προς την Τουρκία. Τα φιλικά του δε ΜΜΕ μετά το Βίλνιους πανηγύριζαν επειδή τάχα αυτό υπήρξε μια μεγάλη εθνική επιτυχία παρότι σε αυτό ο Ερντογάν εξασφάλισε σχεδόν όλα τα ανταλλάγματα που διεκδικούσε.

Υποβάθμισαν ηθελημένα την επιτυχία του Τούρκου προέδρου παραλείποντας να μας πουν εις βάρος τίνος ήταν τα ανταλλάγματα, διαιωνίζοντας μια στάση χειροκροτητή της κυβέρνησης στα εξωτερικά. Πέρασε δε «αβρόχοις ποσί» η ρήση του Ερντογάν ότι τα δικά του F16 δεν παραβιάζουν στο Αιγαίο. Κι υπάρχουν ανάμεσα μας βουλευτές αξιωματικοί που πέρασαν όλη τους την επαγγελματική ζωή μέσα στα ελληνικά f16 αντιμετωπίζοντας τα τουρκικά f16. όλα αυτά χρόνια από την εισβολή και κατοχή της Κύπρου και μέχρι σήμερα.

Και επ’ ευκαιρία της θλιβερής εθνικής επετείου της τουρκικής εισβολής θα ήθελα να επισημάνω ότι οι πολιτικοί απόγονοι της χούντας, του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη δεν ταιριάζει να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους! Θα άρμοζε περισσότερο να ζητούν συγνώμη!

Θα ακούσατε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ότι στους συμμαχικούς χάρτες η Κύπρος δεν υπάρχει ως όνομα και τα στενά αναφέρονται ως «τουρκικά». Θα μάθατε ότι οι δήθεν παραχωρητικοί γείτονες χαρακτήρισαν δια υπουργικών χειλέων πρόσφατα τα νησιά του Αιγαίου ως παρανόμως κατεχόμενα από την Ελλάδα. Ίσως προσέξατε από την άλλη ότι ο Πρωθυπουργός περιπίπτει συνεχώς σε αοριστίες, την μία αποδέχεται « διαφιλονικούμενες» περιοχές, «διαφορές», «ζώνες» και «θέματα προς συζήτηση» βασικά και μη και την άλλη προτίθεται να λύσει γεωπολιτικά, δηλαδή δια του συσχετισμού δυνάμεων, ζητήματα νομικά.

Δεν θα παραξενευτήκατε που αυτός ο Πρωθυπουργός επέβαλε μια ελεγχόμενη από την οικογένειά του, εξωκοινοβουλευτική πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Εξωτερικών με επικεφαλής ακριβώς τον υπουργό του που την πιο δύσκολη στιγμή της κρίσης του Όρουτς Ρέις δήλωσε ότι «η κόκκινη γραμμή της Ελλάδας είναι τα 6 ν.μ.» .

Σε κάθε περίπτωση ακόμη κι αν η συνομιλία αυτού του διδύμου με τον Ερντογάν συνιστά μια συνομιλία με την ιστορία αυτοπροσώπως, αυτό ουδόλως τους απαλλάσσει από την υποχρέωση να ενημερώσουν καταλεπτώς για την ατζέντα την Βουλή που εκπροσωπεί όλο τον ελληνικό λαό. Γιατί δεν συνάγεται από πουθενά ότι έχουν δώσει πολιτικές εντολές για διαχείριση realestate οι Έλληνες, ούτε το 59% που δεν τους ψήφισε αλλά ούτε και το 41% που τους ψήφισε.

Και το οφείλουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για ένα λόγο παραπάνω στους ανδρείους, άνδρες και γυναίκες, των ΕΔ! Που δίνουν την δική τους δύσκολη μάχη και εμείς εδώ δεν τους θυμόμαστε μόνο όταν πέφτουν τα αεροπλάνα τους, αλλά συνεχώς.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν ξέρει πολύ καλά ότι οι αναφορές του σε υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας ακόμη πριν καλά καλά αρχίσει ο διάλογος προκαλούν σοβαρή ανησυχία και προβληματισμό στην Ομογένεια. Και αυτή ακριβώς η βιασύνη του να φέρει με συνοπτικές διαδικασίες ως πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβερνητικής του θητείας την ψήφο των Ελλήνων της Ομογένειας εγείρει υποψίες ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο- αντιπερισπασμό προκειμένου να αποκρύψει μείζονα ζητήματα που απορρέουν από την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί και προτίθεται να ακολουθήσει κατά την τρέχουσα τετραετία. Και πλανάται αν πιστεύει ότι ο Ελληνισμός της Διασποράς θα αποστρέψει την ματιά του από τα εθνικά ζητήματα, χάριν ενός εκλογικού νομοσχεδίου.

Εμείς λοιπόν ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμμένουμε στην πρότασή μας οι Απόδημοι να εκλέγουν χωρίς περιορισμούς Απόδημους από ενιαία λίστα σε τέσσερις εκλογικές περιφέρειες ανά ήπειρο. Που αντιστοιχούν σε Αμερική, Ευρώπη, Αφρική-Ασία και Ωκεανία. Εκλογική Περιφέρεια Αμερικής, Εκλογική Περιφέρεια Ευρώπης, Εκλογική Περιφέρεια Αφρικής-Ασίας και εκλογική Περιφέρεια Ωκεανίας. Να εκλέγουν δηλαδή κατά το συμφέρον και με τα κριτήρια του Οικουμενικού Ελληνισμού χωρίς οι εκπρόσωποί τους να εμπλέκονται και να δεσμεύονται εξ αρχής από τις όποιες ενδοελλαδικές πολιτικές και κομματικές διενέξεις. Και αυτό που σας είπα μόλις καθορίζει και τον σκοπό της εκλογικής διαδικασίας».

Προσφατα αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...

Η Περιφέρεια  ευημερεί, η Πέλλα υποφέρει….

Τις πταίει που η Πέλλα είναι σκαλωμένη;  Για μείωση των ανισοτήτων μίλησε  ο Πρωθυπουργός στη...

Παρομοια αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...