+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΟικονομία & ΑγροτικάΑγροτικάΗ κατάσταση στην άρδευση είναι τραγική...

Η κατάσταση στην άρδευση είναι τραγική…

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

Γράφει ο Λάκης Προκοπίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας

Συνέντευξη στο Ράδιο Αλμωπίας και στον δημοσιογράφο Άγγελο Πασόη,

παραχώρησα σήμερα το πρωί. Απάντησα σε ερωτήσεις, που αφορούσαν την τρέχουσα επικαιρότητα αλλά και βασικά στοιχεία της προσπάθειάς που επιχειρούμε ως συνδυασμός.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης, έχουν ως εξής:

“…. Προφανώς κάποιοι, που θέλουν να διεκδικήσουν το δημαρχικό θώκο, είναι ανημέρωτοι και εκτίθενται. Διαδίδουν ανυπόστατες φήμες, για το συνδυασμό μας αλλά και για μένα προσωπικά. Δείγμα του αδιέξοδου στο οποίο έχουν περιέλθει, από τη δυναμική που παρουσιάζουμε στην κοινωνία αλλά και την αποδοχή των θέσεων μας.

Όταν δεν γνωρίζουν, καλύτερα να σιωπούν. Ξεκίνησαν να διαδίδουν ότι δε θα κατέβω στις εκλογές, αργότερα είπαν ότι θα κατέβω για βουλευτής και άλλα πολλά.

Διαψεύστηκαν σε όλα.

Σήμερα έρχονται και λένε ότι θα κατέβω για Περιφερειακός Σύμβουλος. Τους διαφεύγει κάτι, ότι ως υπάλληλος της Περιφέρειας, δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος.

Να πάψουν να εκτοξεύουν λάσπη, για να καλύψουν την αδυναμία τους.

Είμαστε παρόντες, είμαστε οι μόνοι που παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο

πρόγραμμα διοίκησης του Δήμου και συγκροτούμε ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο, ένα ψηφοδέλτιο νικηφόρας προοπτικής.

Ο συνδυασμός μας, αποτελείτε από ενεργούς πολίτες, με ξεχωριστή παρουσία και δράση, στους τομείς ενασχόλησής τους.

Είμαστε μια πολυσυλλεκτική και αυτοδιοικητική προσπάθεια, με γνώμονα την ανάδειξη και την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες της Αλμωπίας, χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς.

Και επιτρέψτε μου κ. Πασόη, να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν.

Ο κ. Μπάτσης εκλέχτηκε από τους συμπολίτες μας, όχι από επιλογή αλλά από αντίδραση στην αποτυχημένη θητεία του κ. Μπίνου. Να σας θυμίσω τι γινόταν τους τελευταίους μήνες της θητείας του κ. Μπίνου. Μία πόλη διαλυμένη, μέσα στην σκόνη και τις λακκούβες, μια πόλη στην οποία δεν μπορούσες να κυκλοφορήσεις. Στο δημόσιο διάλογο κυριαρχούσαν οι προσλήψεις αχρείαστων διμήνων, η παράνομη κυκλοφορία δημοτικών αυτοκινήτων από φίλους του Δημάρχου, η απαξίωση και η εγκατάλειψη των Τοπικών Κοινοτήτων, οι αγρότες αγανακτισμένοι από τα πολλά προβλήματα

στην άρδευση κ.α.

Για το λόγο αυτό και οι πολίτες, απογοητευμένοι, τον κατάταξαν τρίτο στη σειρά και για πρώτη φορά εν ενεργεία δήμαρχος δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο.

Ο κ. Μπάτσης συν διοίκησε με τον κ. Παρούτογλου και είδαμε τα τραγικά

αποτελέσματα. Απέκλεισαν με αντιδημοκρατικό τρόπο, την αντιπολίτευση από όλες τις διοικήσεις των επιχειρήσεων του Δήμου και οι δύο συνδυασμοί αποφάσιζαν για τα θέματα του Δήμου, πίσω από κλειστές πόρτες.

Συνεργάσθηκαν, χωρίς προγραμματικό σχέδιο, παρά μόνο για την ανταλλαγή έμμισθων θέσεων. Μία καθαρή συναλλαγή, προκειμένου να διαμορφωθεί η απαραίτητη πλειοψηφία. Ζητήματα, που η Αντιπολίτευση με πρωτεργάτη τον κ. Χατζηδημητρίου, ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Χώρισαν, γιατί απλά δεν τα έβρισκαν … στη μοιρασιά των ρόλων.

Σήμερα, έχουμε το εξής τραγικό, ο κ. Παρούτογλου ασκεί κριτική στον κ. Μπάτση για την εποχή που συν διοίκησαν και συν διαμόρφωσαν τα σημερινά αδιέξοδα του Δήμου.

Η σημερινή τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος έχει ονοματεπώνυμο, Δημήτρης Μπίνος, Χρήστος Μπάτσης και Νίκος Παρούτογλου.

Σήμερα όλοι δηλώνουν, ότι θέλουν να αναλάβουν τη διοίκηση του Δήμου, χωρίς όμως να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και το πρόγραμμα του συνδυασμού τους.

Εκτός από την ανακοίνωση βασικών αρχών του προγράμματος μας και του νέου αποκεντρωμένου μοντέλου διοίκησης του Δήμου, που έχω προτείνει, δεν έχω δει κάτι άλλο, από τους υπόλοιπους συνυποψήφιους.

Μόνο φωτογραφίες, υποσχέσεις έμμισθων θέσεων και εκατοντάδες προσλήψεων και πολλά δήθεν.

Κάποιος επικεφαλής, έφθασε στην απόλυτη ξεφτίλα, να πάει με στενό του συνεργάτη σε μαντρί, για να υποσχεθεί διορισμό της κόρης του, προκειμένου να αποσπάσει την υποψηφιότητά της. Αυτή την δυσωδία μεταφέρουν στα δημοτικά πράγματα του Δήμου.

Σε προηγούμενη εκπομπή σας κ. Πασόη, τους κάλεσα σε μια δημόσια από κοινού συζήτηση, για όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου.

Την αποφεύγουν.

Φοβούνται;

Σήμερα η κατάσταση στην άρδευση είναι τραγική, οι πολίτες βρίσκονται σε δεινή θέση και οι ευθύνες είναι διαχρονικές των τελευταίων δύο διοικήσεων.

Εμείς ως συνδυασμός και σε συνεργασία με τον πρώην Δήμαρχο Αριδαίας κ. Ιωαννίδη, επεξεργαστήκαμε και παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα άρδευσης, που θα αξιοποιεί τα άφθονα επιφανειακά νερά που διαθέτει η Αλμωπία, θα αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα και θα μειώνει σημαντικά το κόστος των παραγόμενων προϊόντων….”

Προσφατα αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...

Η Περιφέρεια  ευημερεί, η Πέλλα υποφέρει….

Τις πταίει που η Πέλλα είναι σκαλωμένη;  Για μείωση των ανισοτήτων μίλησε  ο Πρωθυπουργός στη...

Παρομοια αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...