+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΓια την κατάσταση των αντιπλημμυρικών υποδομών στην Κεντρική Μακεδονία και την ανάγκη...

Για την κατάσταση των αντιπλημμυρικών υποδομών στην Κεντρική Μακεδονία και την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αυτές τις ώρες απαιτείται η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, η μεγαλύτερη δυνατή έκφραση αλληλεγγύης προς το λαό της Θεσσαλίας, ταυτόχρονα με την καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής που αφήνει απροστάτευτο το λαό και τη διεκδίκηση για όλα τα απαραίτητα έργα και υποδομές πολιτικής προστασίας που λείπουν από κάθε περιοχή.

Οι τραγικές εικόνες από τη Θεσσαλία, ο αριθμός έως τώρα των θυμάτων, οι τεράστιες κατεστραμμένες εκτάσεις, αποδεικνύουν ξανά ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος, περιφερειακές και δημοτικές αρχές που ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να προστατέψουν το λαό, τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Το ίδιο ισχύει και στην περιοχή μας. 

Πρέπει να σημάνει «κόκκινος συναγερμός». Η αντιπλημμυρική προστασία και εδώ δε βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από τις πληγείσες περιοχές. Χαρακτηρίζεται από την απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού με διασφαλισμένη χρηματοδότηση και ένα σαφές και σύντομο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των αναγκαίων έργων, από καθυστερήσεις χρόνων ακόμα και για γνωστά και “ώριμα” έργα.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρά τις διαρκείς παρεμβάσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, δεν έχει πραγματοποιηθεί από τις προηγούμενες εκλογές μια ολοκληρωμένη συζήτηση για τις ανάγκες, σε αυτό τον τομέα, κάθε περιοχής, για την υλοποίηση έστω και στοιχειωδών έργων όπως είναι οι καθαρισμοί ρεμάτων.

Οι πόροι, που διατίθενται μέσω του προϋπολογισμού της Περιφέρειας (τεχνικό πρόγραμμα και εθνικό σκέλος του ΠΔΕ που διαχειρίζεται η ΠΚΜ) κάθε χρόνο για αντιπλημμυρική προστασία και αντίστοιχες μελέτες, είναι ελάχιστοι. Αντίστοιχα, ελάχιστα έργα εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ – ΕΣΠΑ) 2014-2020 με το μεγαλύτερο από αυτά (διευθέτηση χείμαρρου Ανθεμούντα κόστους 9 εκατομ. ευρώ)  που εντάχθηκε το 2017 να βρίσκεται ακόμα σε φάση απαλλοτριώσεων!

Η προσπάθεια του εκλεκτού της ΝΔ, προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη κ.Τζιτζικώστα, να εφησυχάσει το λαό της περιοχής ότι δήθεν η ΠΚΜ είναι σχετικά θωρακισμένη απέναντι σε πλημμύρες, επικαλούμενος αποσπασματικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και την πενιχρή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ γι’ αυτό τον τομέα, πρέπει να πέσει στο κενό!

Από τη δυτική Θεσσαλονίκη μέχρι τα ανατολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος της και τις προαστιακές περιοχές, αλλά και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, εκδηλώνονται σταθερά πλημμυρικά φαινόμενα με πολύ μικρότερο ύψος βροχής σε σχέση με αυτό που καταγράφεται στη Θεσσαλία. Από το 1,5 δις. ευρώ της επόμενης προγραμματικής περιόδου του ΠΕΠ – ΕΣΠΑ και με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε προετοιμάζονται να δώσουν (αν δώσουν…) κάτω από 50 εκατομμύρια για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες!

Ο λαός και στην ΠΚΜ δικαιούται ένα πολύ ανώτερο επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος σύμφωνα με τις μεγάλες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες του 21ου αιώνα!

Αυτό χρειάζεται να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, μικρομεσαίοι βιοπαλαιστές αγρότες αλλά και μαθητές και φοιτητές που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους! Να απαντήσουμε αποφασιστικά στο ερώτημα “ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” και να αγωνιστούμε για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο του θα έχει τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, οι αγωνιστές υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο μας στις επερχόμενες εκλογές, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση!

Η ψήφος στη “Λαϊκή Συσπείρωση” και στην Κεντρική Μακεδονία στις 8 Οκτώβρη θα να είναι ψήφος καταδίκης της εγκληματικής πολιτικής διαδοχικών κυβερνήσεων και διοικήσεων Περιφέρειας και Δήμων, απόρριψης των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, ψήφος διεκδίκησης ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής μας και συνολικότερα μιας καλύτερης ζωής!

Προσφατα αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...

Η Περιφέρεια  ευημερεί, η Πέλλα υποφέρει….

Τις πταίει που η Πέλλα είναι σκαλωμένη;  Για μείωση των ανισοτήτων μίλησε  ο Πρωθυπουργός στη...

Παρομοια αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...