Ποτέ στα χρονικά ο Εδεσσαϊκός δεν έφτασε τόσο κοντά στην διάλυση. Το χειρότερο είναι πως το μέλλον του συλλόγου είναι θολό…
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Εδεσσαϊκός είναι η ιστορικότερη και πιο σημαντική ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου όχι μόνο της Πέλλας αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας. Ίσως μαζί με την Βέροια, τον Πιερικό και τον Πανσερραϊκό, να δεσπώσει σε αυτή την κατηγορία. Φυσικά και δεν αποτελεί μια υποτυπώδη έννοια που συνοδεύει αυθαίρετα τους τριαινοφόρους με την ποδοσφαιρική ιστορία. Το πιο ξακουστό και πετυχημένο από τα αθλητικά σωματεία της Πέλλας βάσταξε μέσα στα χρόνια, κρατήθηκε στην επιφάνεια και κέρδισε δικαιωματικά τον δικό του χώρο στο ‘γίγνεσθαι’ της νεότερης Ελλάδας. Είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που ο υπό διάλυση συλλογος, σήμερα δεν διαθέτει διοίκηση, προπονητή, παίκτες, γήπεδο. Το μόνο που έχει μείνει είναι ένα όνομα καθώς και 5 με 7 μέλη του ερασιτέχνη που βρέθηκαν στην προηγούμενη Γενική συνέλευση. Ο υποβιβασμός την πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Πέλλας σαφώς και άφησε πολλές πληγές όχι μόνο αγωνιστικές αλλά και διοικητικές. Η επιστροφή σε αυτήν την κατηγορία δυστυχώς έρχεται σε μια εποχή που υπάρχει ένδεια παραγόντων ώστε να βγάλουν το κάρο από την λάσπη. Ο Έδεσσαϊκός μετά από 65 ολόκληρα χρόνια ενεργής παρουσίας στα κοινά όχι μόνο της πόλης αλλά και του νομού Πέλλας, έχει το πιο δύσκολο ραντεβού. Απέναντι βρίσκεται η οριστική διάλυση και βήθηση του συλλόγου στην αφάνεια και από την άλλη η σωτηρία. τα 65 λοιπόν χρόνια ιστορίας κινδυνεύουν με αφανισμό. Εδώ και περίπου 5 μέρες έχουν κινητοποιηθεί παλαιοί και νέοι παράγοντες και φίλοι του Εδεσσαϊκού, στο άκουσμα ότι και η 5η γενική συνέλευση της ομάδας ήταν άκαρπη.
ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ
Όσοι πραγματικά αγαπούν την ομάδα, βρίσκονται κυριολεκτικά επί ποδός, με πρώτο και καλύτερο τον παλαιό αθλητικογράφο της Έδεσσας και παράγοντα του Εδεσσαϊκού Χριστόδουλο Πετσιναρη. Ο οποίος κάνει αγώνα, για να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Έτσι, προ ημερών,ο ίδιος κάλεσε στο τηλέφωνο τον δημοσιογράφο -εκδοτη, Χρήστο Δημητριάδη, προκειμένου ο ίδιος να αναλάβει την πρωτοβουλία για την συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου η κατάσταση να εξελιχθεί ομαλά, ενόψει των νέων υποχρεώσεων της ομάδας. Ο κ. Δημητριάδης, δέχτηκε αυτή την πρόσκληση, υπό προϋποθέσεις, και τόνισε ότι αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία και αν χρειαστεί θα εκτελέσει και τα χρέη του προέδρου.
ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ
Τώρα πλέον, ξεκινά ένας Πανεδεσσαϊκός αγώνας, Προκειμένου η ομάδα να προχωρήσει ομαλά στη συνέχεια.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΕΤΣΙΝΑΡΗΣ: Ο ίδιος μας είπε” θεωρώ άδικο αυτό που γίνεται. Η ομάδα της πόλης μας, από την σύσταση της έως και σήμερα έχει περάσει πολλά στάδια. Υπήρξαν κρίσεις, αλλά όλες αντιμετωπίστηκαν. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει η διάλυση αυτής της ιστορικής ομάδας; Πρέπει να την κρατήσουμε με νύχια και με δόντια. Κάνω έκκληση στον φίλαθλο κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια που ξεκινήσαμε. Κάνω έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο της Έδεσσας να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Ευχαριστώ τον κ. Δημητριάδη, που ανταποκρίθηκε άμεσα σε αυτή την πρόσκληση. Θα δώσουμε όλοι μαζί αυτή την μάχη, έτσι ώστε σύντομα να βγούμε νικητές
” ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΟΥΠΚΑΡΗΣ: Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας είπε”Από μικρό παιδί, αγάπησα τον Εδεσσαϊκό. Αυτή η ομάδα είναι η δεύτερη ζωή μου. Πρέπει να βρεθεί διοίκηση και να προχωρήσει σε αυτές τις επιλογές που θα δώσουν αξία στο μέλλον. Σε αυτή την χρονική στιγμή, όλοι μας πρέπει να δραστηριοποιηθούμε προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει ομαλά την πορεία της. Ακούω ότι υπάρχει πρωτοβουλία με επικεφαλής τον Χρήστο Δημητριάδη, την οποία και στηρίζω. Σε αυτό το σημείο θα παραθέσω ένα γεγονός, που δείχνει ότι η ομάδα του Εδεσσαϊκού είναι μια ιδέα για την πόλη. Είχαμε υποβιβαστεί στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, και κάποια στιγμή παίζαμε με την άλλη ομάδα της πόλης την Ελπίδα. Απογοητευμενοι οι φίλαθλοι, από τον υποβιβασμό, στήριξαν την Ελπίδα και όλο το γήπεδο είχε γεμίσει με μπλέ σημαίες. Όταν όμως η ομάδα μας προηγήθηκε με 2-0 τότε με μιας κατέβηκαν οι μπλέ σημαίες και όλο το γήπεδο φώναζε Εδεσσαϊκός!! Με άλλα λόγια θέλω να σας πω ότι η ομάδα μας είναι στο DNA των φιλάθλων. Για αυτό τον λόγο, αξίζει να την στηρίξουμε ”
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Ο κ. Δημητριάδης μας είπε “Ο Εδεσσαϊκός είναι στο σημείο μηδέν. Δεν υπάρχει διοίκηση μετά από πέντε συνελεύσεις. Υπάρχει πίεση από παλαιούς παράγοντες για να βρεθεί λύση. Σε αυτό το κάλεσμα δηλώνω παρών, βέβαια με όρους και προϋποθέσεις. Να συσταθεί μια ομάδα σωτηρίας, ώστε φέτος να κατέβει ο Εδεσσαϊκός και σταδιακά να βρεθεί πιο μόνιμη λύση ,για να συνεχίσει: “Μετά από 65 χρόνια είναι άδικο να μη κατέβει η ομάδα. Να βρεθούν 15 άτομα να φτιάξουν ένα συμβούλιο. Αν κάποιος θέλει να γίνει πρόεδρος, θα τον βοηθήσω. Αν δε θέλει κανείς, μπορώ να αναλάβω μεταβατικός. Η καρέκλα δεν είναι προαπαιτούμενο, αλλά αν χρειαστεί μπορεί να το κάνω, υπάρχει σχεδιασμός. Η δική μου προσπάθεια και το κάλεσμα είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Πρωταρχικός στόχος είναι να ενεργοποιηθούν οι παράγοντες της Έδεσσας. Υπάρχει πλάνο ανάπτυξης του Εδεσσαϊκού με γηγενείς παίκτες και ανάπτυξης των ακαδημιών, ώστε η ομάδα να μην αποτελεί… λεγεώνα των ξένων, αλλά μια ποδοσφαιρομάνα της Πέλλας, της Ημαθίας και της Φλώρινας. Ένα πρώιμο πλάνο βεβαίως, που θα συνδιαμορφωθεί με τα μέλη της διοίκησης που θα απαρτίζουν τον Εδεσσαϊκό. Τονίζω οτι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέλη που να ενδιαφέρονται. Επίσης, δεν υπάρχει προπονητής, παίκτες, το γήπεδο γκρεμίζεται, άρα όλα από την αρχή. Να κάνουμε την διαφορά και να πούμε ότι τώρα ξεκινά μια νέα ιστορία, που θα είναι η συνέχεια της παλιάς!”
Γιώργος Λαδιάς: ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Έδεσσαϊκού στην περίοδο της δόξης του, Γιώργος Λαδιάς προχώρησε σε μια πολύ σημαντική πρόταση στην οποία φυσικά θα σταθεί αρωγός. Ο ίδιος δήλωσε: Από την στιγμή που δεν υπάρχει άνθρωπος (επιχείρηση)χρηματοδότης η λύση είναι απλή και εύκολη κατ εμε ,εάν πράγματι θέλει η πόλη να υφίσταται η ομάδα.50 μέλη με 1000 ευρώ το χρόνο συγκεντρώνεται ένα ποσό για να λειτουργήσει η ομάδα στην Α1 . Διοίκηση ;Από αυτούς τους 50 επιλέγονται όσοι έχουν χρόνο και διάθεση αφού πρώτα έχει καθοριστεί το πλάνο και οι στόχοι.
Ο Κώστας Κυζιρίδης παλαίος φίλαθλος του Εδεσσαϊκού δήλωσε τα εξής:
Προσωρινή Διοίκηση με την επίβλεψη του Δήμου και αποκλειστικό έργο την συγκέντρωση χρημάτων μέσω κουπονιών των 5 ευρώ. Δέσμευση όλων των μελών να στηρίξουν την προσπάθεια με ελάχιστη συμμετοχή 100 ευρώ. Το ποσό πού θα συγκεντρωθεί τίθεται στην άμεση εποπτεία του Δήμου και με την συμμετοχή του Δημάρχου και όλων των παραγόντων της πόλης εκλέγεται Διοίκηση με κύριο έργο τα οικονομικά. (σπόνσορες διαφημίσεις εκμετάλευση νέου γηπέδου) Θυμίστε στους μαγαζάτορες ειδικά των καταρακτών ότι ο Εδεσσαικός είναι πηγή τουρισμού.
Η ιστορία
Ο Εδεσσαϊκός Αθλητικός Σύλλογος[1] είναι ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα την πόλη της Έδεσσας. Στο πρόσφατο παρελθόν γνώρισε αρκετές επιτυχίες.
Αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική επί πέντε σεζόν και κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο το 1993 επικρατώντας σε διπλούς αγώνες της βουλγαρικής Έταρ Βελίκο Τίρνοβο. Μέχρι τη χρονιά που προβιβάστηκε στην Α΄ Εθνική, το 1992, κατείχε την 3η θέση στην αθροιστική βαθμολογία όλων των εποχών της Β΄ Εθνικής, μετά τον Ατρόμητο Περιστερίου και το Μακεδονικό.
Ως έδρα χρησιμοποιεί το Δημοτικό Στάδιο Έδεσσας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, χωρητικότητας περίπου 4.000 θεατών. Το ρεκόρ προσέλευσης καταγράφηκε στην πρεμιέρα του Εδεσσαϊκού στην Α΄ Εθνική, στις 6 Σεπτεμβρίου 1992, εναντίον του Ολυμπιακού, όταν κόπηκαν 8.500 εισιτήρια.
Ιστορία
Το ποδόσφαιρο στην Έδεσσα ήταν γνωστό από την περίοδο της τουρκοκρατίας. Το 1908 αναφέρεται η ποδοσφαιρική ομάδα «Ελπίς», της οποίας σώζεται φωτογραφία.[2] Μετά το 1922, ιδρύθηκαν διάφοροι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, όπως η «Νέα Γενιά» (1928), ο «Ηρακλής» (1926), ο «Άρης» (1926) και μεταπολεμικά ο «Εθνικός» (1949). Ποδοσφαιρικό τμήμα δημιούργησε και ο πολιτιστικός σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» την περίοδο 1922-1933.
Η ιστορία του Εδεσσαϊκού ξεκινά το 1960. Τότε συγχωνεύτηκαν τρεις σύλλογοι της πόλης: ο Άρης, ο Ηρακλής και ο Εθνικός και δημιούργησαν τον «Αθλητικό Σύλλογο Εδεσσαϊκό». Χρώματα της νέας ομάδας ορίστηκαν το πράσινο και το λευκό και ως σύμβολο η τρίαινα του θεού Ποσειδώνα.
Εκτός από το ποδόσφαιρο ο Εδεσσαϊκός είχε και τμήμα στίβου ως το 1980 περίπου. Μάλιστα τη δεκαετία του 1960, τρεις φορές πήρε τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών (1963, 1965 και 1966).
Η γνωστότερη αθλήτρια την οποία ανέδειξε ήταν η δισκοβόλος Βάσω Καραφύλλη, η οποία κατέρριψε πολλές φορές το πανελλήνιο ρεκόρ. Το 1975 έριξε 55,10 μ., ρεκόρ που παρέμεινε ως το 1993.
Στις μικρές κατηγορίες
Η ομάδα αμέσως ξέφυγε από τα τοπικά πλαίσια και από το 1961-62 ανέβηκε στη Β΄ Εθνική. Κατέκτησε δυο φορές το πρωτάθλημα στον όμιλό της, το 1963 και το 1965, αλλά και τις δυο φορές έχασε την άνοδο στην Α΄ Εθνική στους αγώνες κατάταξης. Συνέχισε να αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία ως το 1975. Μάλιστα, το 1969-70 διεκδίκησε πάλι τον τίτλο του ομίλου μέχρι τέλους αλλά τερμάτισε στην τρίτη θέση.
Το 1975 υποβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική αλλά δυο χρόνια αργότερα ανέβηκε ξανά στη Β΄. Ως το 1989 ανεβοκατέβαινε στις δυο αυτές κατηγορίες.Ποδοσφαιριστές αυτής της εποχής: Μπέλος, Μεσημερλής, Γιόντης, Παυλίδης, Χαραλάμπους, Πέτκος, Μπέλμπας, Τσέπτιμπης, Κλειτσινίκος, Σταφύδας, Ασλανίδης, Τζούρτζος, Παπάς, Στόιος.
Όμως, την επόμενη πενταετία, στηριγμένος σε μια γενιά ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, ο Εδεσσαϊκός είχε μια εντυπωσιακή ανοδική πορεία, που το 1992 τον οδήγησε στην Α΄ Εθνική.
Με προπονητή το Μάκη Κατσαβάκη και ένα μείγμα έμπειρων και νέων παικτών κατάφερε να γίνει μια από τις ελάχιστες ομάδες της Α΄ Εθνικής που προέρχονται από μικρή ελληνική πόλη. Πρωταγωνιστές εκείνης της ανόδου ήταν οι νεαροί: Αντώνης Σαπουντζής, Πέτρος Πασσαλής, Πάρις Ζουμπούλης και οι εμπειρότεροι: Κώστας Μαλουμίδης και Θόδωρος Τσολερίδης.
Α΄ Εθνική
Στην Α΄ Εθνική έμεινε πέντε περιόδους, από το 1992-93 ως το 1996-97. Τις δύο πρώτες πάλεψε για να σωθεί και τερμάτισε στη 14η θέση με ηγέτη το Βούλγαρο Κόλεφ. Ακολούθησαν δυο πολύ καλές σεζόν, τις οποίες τερμάτισε στη δέκατη (1994-95) και στην ένατη θέση (1995-96).
Το βασικό κορμό της επιτυχημένης περιόδου 1994-95 αποτελούσαν οι: Νεοφώτιστος, Ράμπουσιτς, Καραϊσαρίδης, Τσόπτσης, Κόλεφ, Κουτσουρές, Πασσαλής, Στέφανος Μπορμπόκης, Νασιόπουλος,Κότσυφας και οι βετεράνοι Κυριάκος Αλεξανδρίδης (34 ετών) και Τσολερίδης (35 ετών).
Το 1995-96 αποχώρησαν οι Πασσαλής, Αλεξανδρίδης, Μπορμπόκης, Τσολερίδης αλλά η ομάδα τους αντικατέστησε επάξια με τους: Καστανιώτη, Τελίδη, Χαραλάμπους, Βούζα, Οικονομίδη, Σαμώλη, Φερεκίδη και Ανδρεάδη. Τελικά τερμάτισε στην ένατη θέση, την υψηλότερη στην ιστορία της.
Το 1995 έφτασε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση της ομάδας στο θεσμό αυτό.
Ακολούθησε μια μέτρια χρονιά με οικονομικά προβλήματα και στο τέλος της σεζόν 1996-97 ο Εδεσσαϊκός αποχαιρέτισε την Α΄ Εθνική, χωρίς να καταφέρει να επανέλθει από τότε.
Επιστροφή στις χαμηλές κατηγορίες
Την επιτυχημένη δεκαετία ακολούθησαν πολύ μέτριες χρονιές με διαδοχικούς υποβιβασμούς. Από την Α΄ Εθνική που αγωνιζόταν το 1996-97, ο σύλλογος βρέθηκε να παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πέλλας το 2002-03.
Στη σεζόν 2007-08 αγωνίζεται στη Δ΄ Εθνική με προπονητή τον παλιό του ποδοσφαιριστή Αντώνη Σαπουντζή. Έως 2016-2017 αγωνίστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα. Το 2010, ο σύλλογος γιόρτασε την επέτειο 50 χρόνων από την ίδρυσή του.[3]. Την 21 Μαϊου 2017 ο Εδεσσαϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής της Α1 τοπικής κατηγορίας επικρατώντας στον τελικό ανόδου με 1-0. Από την αγωνιστική σεζόν 2017-2018 ο Εδεσσαϊκός αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, ξεκινώντας το ταξίδι της επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια, με στόχο να αναβιώσει τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος στα τέλη της δεκαετίας του ’90
Φίλαθλοι
Οι φανατικοί οπαδοί της ομάδας του Εδεσσαϊκού είναι οι «Water Boys» και η επιλεγμένη θύρα τους είναι η θύρα 3.
Βαλκανικό Κύπελλο
Κορυφαία στιγμή για το σύλλογο στην επιτυχημένη δεκαετία του ’90 υπήρξε η κατάκτηση του Βαλκανικού Κυπέλλου. Αποτελεί το σημαντικότερο τρόπαιο στην ιστορία του Εδεσσαϊκού αν και ο θεσμός είχε χάσει την παλιά του λάμψη.
Η ομάδα συμμετείχε στη διοργάνωση της σεζόν 1992-93 και προκρίθηκε ως τον τελικό. Εκεί αντιμετώπισε τη βουλγαρική Ετάρ Βέλικο Τίρνοβο. Στο πρώτο ματς ηττήθηκε με 0-1 αλλά στη ρεβάνς υπερίσχυσε με 3-1 κατακτώντας το κύπελλο.
Επιτυχίες
Εγχώριες
- Α’ Εθνική
- Ένατη θέση (1): 1995-96
- Β΄ Εθνική
- Τρίτη θέση (1): 1991-92
- Γ΄ Εθνική
- Πρωτάθλημα ΕΠΣ Πέλλας
- Πρωταθλήτρια (6): 1975-76, 1976-77, 2002-03, 2005-06, 2008-09, 2016-17
- Κύπελλο Ελλάδος
- Ημιτελικά (1): 1994-95
Διεθνείς
- Βαλκανικό Κύπελλο
- Νικήτρια (1): 1992-93
Αγωνιστική πορεία
- Περίοδος – Κατηγορία (θέση)
- 1961 – 1962: Β΄ Εθνική Γ΄ Όμιλος Βορρά
- 1962 – 1963: Β΄ Εθνική Δ΄ Όμιλος (1ος – έχασε σε μπαράζ ανόδου από τη Δόξα Δράμας)
- 1963 – 1964: Β΄ Εθνική Δ΄ Όμιλος (3ος)
- 1964 – 1965: Β΄ Εθνική Δ΄ Όμιλος (1ος – έχασε σε μπαράζ ανόδου από τον Πανσερραϊκό)
- 1965 – 1966: Β΄ Εθνική Γ΄ Όμιλος (5ος)
- 1966 – 1967: Β΄ Εθνική Γ΄ Όμιλος (6ος)
- 1967 – 1968: Β΄ Εθνική Βόρειος Όμιλος (5ος)
- 1968 – 1969: Β΄ Εθνική Βόρειος Όμιλος (8ος)
- 1969 – 1970: Β΄ Εθνική Γ΄ Όμιλος (3ος)
- 1970 – 1971: Β΄ Εθνική Γ΄ Όμιλος (9ος)
- 1971 – 1972: Β΄ Εθνική Γ΄ Όμιλος (10ος)
- 1972 – 1973: Β΄ Εθνική Γ΄ Όμιλος (16ος)
- 1973 – 1974: Β΄ Εθνική Γ΄ Όμιλος (18ος)
- 1974 – 1975: Β΄ Εθνική Γ΄ Όμιλος (20ος – υποβιβάστηκε)
- 1975 – 1977: Εθνική Ερασιτεχνική Όμιλος (1ος – προβιβάστηκε)
- 1977 – 1978: Β΄ Εθνική Βόρειος Όμιλος (6ος)
- 1978 – 1979: Β΄ Εθνική Βόρειος Όμιλος (5ος)
- 1979 – 1980: Β΄ Εθνική Βόρειος Όμιλος (12ος)
- 1980 – 1981: Β΄ Εθνική Βόρειος Όμιλος (18ος – υποβιβάστηκε)
- 1981 – 1982: Εθνική Ερασιτεχνική Όμιλος (1ος – προβιβάστηκε)
- 1982 – 1983: Γ΄ Εθνική (1ος – προβιβάστηκε)
- 1983 – 1984: Β΄ Εθνική (7ος)
- 1984 – 1985: Β΄ Εθνική (11ος)
- 1985 – 1986: Β΄ Εθνική (17ος – υποβιβάστηκε)
- 1986 – 1987: Γ΄ Εθνική (2ος – προβιβάστηκε)
- 1987 – 1988: Β΄ Εθνική (15ος – υποβιβάστηκε)
- 1988 – 1989: Γ΄ Εθνική (1ος – προβιβάστηκε)
- 1989 – 1990: Β΄ Εθνική (5ος)
- 1990 – 1991: Β΄ Εθνική (7ος)
- 1991 – 1992: Β΄ Εθνική (3ος – προβιβάστηκε)
- 1992 – 1993: Α΄ Εθνική (14ος)
- 1993 – 1994: Α΄ Εθνική (14ος)
- 1994 – 1995: Α΄ Εθνική (10ος)
- 1995 – 1996: Α΄ Εθνική (9ος)
- 1996 – 1997: Α΄ Εθνική (17ος – υποβιβάστηκε)
- 1997 – 1998: Β΄ Εθνική (9ος)
- 1998 – 1999: Β΄ Εθνική (18ος – υποβιβάστηκε)
- 1999 – 2000: Γ΄ Εθνική (19ος – υποβιβάστηκε)
- 2000 – 2001: Δ΄ Εθνική Όμιλος
- 2001 – 2002: Δ΄ Εθνική Όμιλος – υποβιβάστηκε
- 2002 – 2003: Α΄ κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας (1ος – προβιβάστηκε)
- 2003 – 2004: Δ΄ Εθνική Όμιλος (5ος)
- 2004 – 2005: Δ΄ Εθνική Όμιλος (13ος – υποβιβάστηκε)
- 2005 – 2006: Α΄ κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας (1ος – προβιβάστηκε)
- 2006 – 2007: Δ΄ Εθνική Όμιλος (4ος)
- 2007 – 2008: Δ΄ Εθνική Όμιλος (12ος – υποβιβάστηκε)
- 2008 – 2009: Α΄ κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας (1ος – προβιβάστηκε)
- 2009 – 2010: Δ΄ Εθνική Όμιλος (14ος – υποβιβάστηκε)
- 2010 – 2011: Α1 κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας
- 2011 – 2012: Α1 κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας
- 2012 – 2013: Α1 κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας
- 2013 – 2014: Α1 κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας
- 2014 – 2015: Α1 κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας
- 2015 – 2016: Α1 κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας
- 2016 – 2017: Α1 κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας (1ος Προβιβάστηκε σε Γ΄ Εθνική)
- 2017 – 2018: Γ΄ Εθνική
- 2018 – 2019: Γ΄ Εθνική
- 2019 – 2021: Γ΄ Εθνική (ως 4η κατηγορία)
- 2021 – 2022: Γ΄ Εθνική
- 2022 – 2023: Γ΄ Εθνική (11ος – υποβιβάστηκε)
- 2023 – 2024: Α1 Ε.Π.Σ. Πέλλας