+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΑποκλειστικά νέαΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑΘΗ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑΘΗ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!”

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

Λίγο πριν ο κόσμος πάει στις κάλπες, ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκιδης, μας άνοιξε τα χαρτιά του, τονίζοντας την δυναμική που εκφράζει ο συνδυασμός του, την απήχηση που έχει στον κόσμο, το ” νέο ” που εκφράζει πολιτικά, αλλά και την πίστη του ότι ο συνδυασμός του θα αναλάβει να οδηγήσει τον Δήμο Πέλλας στην επόμενη πενταετία.
Διαβάστε στη συνέχεια την πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

ΕΡ: Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα είστε στον δεύτερο γύρο;


ΑΠ: Ξεκινήσαμε ως ένας συνδυασμός που αμφισβητήθηκε από την αρχή και συνεχίζει να αμφισβητείται από τις κακοπροαίρετες φωνές. Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια ανέντιμη προπαγάνδα που εξαπολύθηκε εναντίων μας. Αρχικά μας είπαν ότι κατεβαίνουμε στις Δημοτικές εκλογές απλά για να “φανούμε” ώστε να πετύχουμε αργότερα διαφορετικές πολιτικές φιλοδοξίες.
Αργότερα, μόλις κατάλαβαν ότι ο συνδυασμός παίρνει σάρκα και οστά και αρχίζει και ταράζει τα νερά, διέδιδαν ότι δεν θα φτάσουμε πουθενά, ότι δεν θα συμπληρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων και αν το κάνουμε, θα είμαστε τυχεροί αν καταφέρουμε να βρεθούμε στην τρίτη θέση (τότε ήταν 4 συνολικά οι υποψήφιοι).
Σήμερα όχι μόνο έχουν καταρριφθεί όλα αυτά τα επιχειρήματα ένα προς ένα, αλλά πλέον τα σημάδια δείχνουν ότι έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα και διεκδικούμε την πρώτη θέση στις 8 Οκτωβρίου.
Η πρωτοφανής μαζική κινητοποίηση του κόσμου για τα δεδομένα του τόπου μας, τόσο στην πρώτη μας εκδήλωση τον Μάρτιο, όσο και στα πρόσφατα εγκαίνια  του εκλογικού μας κέντρου, αποδεικνύει την “δίψα” του κόσμου για πραγματική αλλαγή και το Μέλλον Δημιουργίας είναι ο μόνος συνδυασμός που μπορεί να ικανοποιήσει στο πλήρες αυτό το αίτημα της κοινωνίας.
Βέβαια, οι συγκεντρώσεις δεν είναι η μόνη ένδειξη ισχύος. Και θέλω να δώσω έμφαση εδώ. Είμαστε ένας νέος συνδυασμός που, όπως έχω πει ξανά, χτίστηκε από το μηδέν και με έντιμο τρόπο. Χωρίς σκοτεινές συμφωνίες, ανταλλάγματα και “εξυπηρετήσεις”. Θα έλεγε κανείς δηλαδή ότι ξεκινάμε από “μειονεκτική” θέση! Κι όμως, αυτή η καθαρότητα που βγάλαμε προς τα έξω, η εντιμότητα με την οποία πολιτευτήκαμε, αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και ώθησε το υγιές κομμάτι της κοινωνίας. ανθρώπους που μέχρι σήμερα μπορούσαν και ήθελαν να προσφέρουν, αλλά επέλεγαν συνειδητά να μην το κάνουν γιατί διαφωνούσαν με αυτές τις πρακτικές και σαφέστατα δεν είχαν επιλογή.
 Το Μέλλον Δημιουργίας λοιπόν έδειξε ξεκάθαρα έναν νέο δρόμο, τον καθαρό δρόμο. Έτσι σήμερα, έχοντας 300 υποψηφίους στο ψηφοδέλτιό μας, είμαστε κατά πολύ περισσότερο ισχυροί από μια παράταξη η οποία εξουσιάζει 13 χρόνια και προφανώς έχει πολλά όπλα στην φαρέτρα του. Αλλά επίσης, είμαστε ισοδύναμοι με έναν συνδυασμό ο οποίος πολιτεύεται τα τελευταία περίπου 10 χρόνια και ο οποίος μάλιστα απορρόφησε 2 εκλεγμένες δημοτικές παρατάξεις.


ΕΡ: Στην διάρκεια της άτυπης προεκλογικής περιόδου, σας είδαμε να έχετε την πρωτοκαθεδρία στην έναρξη της. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;


ΑΠ: Θεώρησα εξ αρχής υποχρέωση, ως νέος υποψήφιος, να επικοινωνήσω ευθέως με τον κόσμο και να του δώσω να καταλάβει ποιος είμαι, από που προέρχομαι, τι εκπροσωπώ και ποιο είναι το όραμά μου για τον Δήμο μας. Αντιλαμβάνομαι την προεκλογική διαδικασία, άτυπη και επίσημη, ως μια διαδικασία αξιολόγησης του υποψηφίου από τους πολίτες και ήθελα ο κόσμος να γνωρίζει όσο το δυνατόν περισσότερα για εμένα και το Μέλλον Δημιουργίας.
Για αυτό και ξεκινήσαμε με μια συνέντευξη τύπου, καλώντας όλους τους τοπικούς δημοσιογράφους για να μας θέσουν ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, έτσι ώστε να μας αξιολογήσει ο κόσμος και την δημοσιεύσαμε στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Κάτι πρωτότυπο για τα δεδομένα του Δήμου μας. Επίσης πρωτοτυπήσαμε και με έναν άλλο τρόπο. Αναπτύξαμε μια ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο και τα social media, επικοινωνώντας τις προγραμματικές μας θέσεις, τις αρχές μας και το όραμά μας μέσα από δημιουργικό υλικό το οποίο προβλήθηκε από δεκάδες χιλιάδες κόσμου.

Επέλεξα λοιπόν από την αρχή τον δρόμο της διαφάνειας και τις ξεκάθαρες κουβέντες χωρίς να κρύβομαι φοβούμενος τον αντίλογο η το πολιτικό κόστος και έτσι θα συνεχίσω τόσο στην επίσημη προεκλογική περίοδο, όσο και όταν το Μέλλον Δημιουργίας αναλάβει τα ηνία του Δήμου Πέλλας.

ΕΡ: Σας είδαμε να επικαλείστε το νέο σε αυτή την αναμέτρηση. Μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς εννοείτε;


ΑΠ: Νομίζω ότι αυτή η κουβέντα είναι πλέον ανούσια και βλέπω ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι κάνουν προσπάθεια να «αποδείξουν» ότι είναι κοντά στους νέους και να οικειοποιηθούν τη νέα γενιά. Εμείς δεν χρειάστηκε να αποδείξουμε τίποτα, ούτε να κάνουμε ειδικά «πάρτι για νέους» ώστε να πείσουμε τον κόσμο. Εμείς δεν επικαλεστήκαμε το νέο. Εμείς είμαστε αυταπόδεικτα το νέο και δεν νομίζω να χωράει καμιά αμφιβολία σε αυτό. Ένας λόγος είναι αρχικά η δική μου ηλικία ως επικεφαλής και κατά δεύτερον το γεγονός ότι σχεδόν το 50% του συνδυασμού μας πλαισιώνεται από υποψήφιους από 18 έως 40 ετών! Νομίζω αυτό τα λέει όλα και είναι αυτό που κάνει το Μέλλον Δημιουργίας να ξεχωρίζει.

ΕΡ:Μπορείτε να μας πείτε μερικά σημεία των προγραμματικών δηλώσεων και των θέσεων που έχετε ως παράταξη;


ΑΠ: Έχουμε αναρτημένες 30 περίπου θέσεις του προγράμματός μας στην ιστοσελίδα μας και σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε, μιας και βρισκόμαστε επίσημα σε προεκλογική περίοδο, το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας με 100+ προτάσεις. Αυτά που προσωπικά θεωρώ προτεραιότητες είναι σίγουρα οι υποδομές, κυρίως οι δρόμοι, η ανάγκη για θέσεις στάθμευσης μέσα στην πόλη, η αισθητική αναβάθμιση του κέντρου των Γιαννιτσών και της Κρύας βρύσης, αλλά και μεγάλα έργα πνοής που θα δώσουν μια τεράστια ώθηση και αναζωογόνηση στον Δήμο, όπως η δημιουργία ενός δημοτικού κολυμβητήριου, το ποδηλατοδρόμιο, η επαναλειτουργία του οικολογικού πάρκου της Κρύας Βρύσης, του ιχθυοτροφείου της Αραβησσού και πολλά ακόμα.
Καταλαβαίνω πόσο σημαντικά είναι τα έργα αναβάθμισης υποδομών και οι παιδικές χαρές, γιατί αυτά είναι που θα κάνουν τον τόπο μας πιο ανθρώπινο και θα δουλέψουμε πυρετωδώς από την πρώτη ημέρα για να το πετύχουμε αυτό. Εκείνο όμως που θα αλλάξει την εικόνα του Δήμου ολοκληρωτικά είναι τα μεγάλα έργα πνοής όπου θα δώσουν κίνητρα στους νέους και στις νέες οικογένειες να παραμείνουν στον τόπο τους, αλλά κυρίως θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα στον Δήμο μας και θα δώσουν μια σημαντική οικονομική ώθηση.

ΕΡ: Με ποιο σύνθημα πάτε στις εκλογές;


ΑΠ :Το βασικό μας σύνθημα εξ αρχής είναι Ανανέωση, Ανατροπή, Ανάπτυξη. Αυτό όμως δεν είναι υπόσχεση. Εμείς ξεκινήσαμε ήδη με πράξεις και θα εξηγήσω τι εννοώ εν συντομία. Μιλάνε όλοι για το νέο όπως είπαμε πιο πριν. Εμείς κάναμε ΠΡΑΞΗ την ανανέωση δίνοντας στους νέους πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι ρόλο κομπάρσου. Οι νέοι πλέον αποτελούν την μισή δύναμη του συνδυασμού μας.
Όπως κάναμε πράξη και την ανατροπή. Ανατρέψαμε το παρηκμασμένο πολιτικό κλίμα στον Δήμο μας και εμπνεύσαμε πολλούς νέους και άφθαρτους ανθρώπους να πολιτευτούν για πρώτη φορά. Να πω εδώ ότι το ποσοστό των υποψηφίων του συνδυασμού μας που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε εκλογές ξεπερνάει το 85%! Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου και είναι ειλικρινά τιμή μου που έβαλαν το όνομά τους δίπλα στο δικό μου για να αγωνιστούμε μαζί για τον τόπο μας.

Οπότε είναι πλέον στο χέρι του κόσμου να ανατρέψει από την κάλπη την δημοτική αρχή, ώστε να πιάσουμε δουλειά την επόμενη μέρα και να εκμεταλλευτούμε τις αναπτυξιακές προδιαγραφές του τόπου μας.

ΕΡ: Γιατί ο κόσμος πιστεύετε ότι μπορεί να ψηφίσει τους υποψηφίους του συνδυασμού σας;


ΑΠ: Όπως ανέφερα πριν, το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από νέα παιδιά και κατά κύριο λόγο άφθαρτα πρόσωπα χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην πολιτική. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι άνθρωποι χωρίς επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση. Δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε στην ομάδα μας ανθρώπους πρώην αιρετούς και έμπειρους στην αυτοδιοίκηση, που άφησαν το στίγμα τους με θετικό πρόσημο και είχαν μια αξιοπρεπή παρουσία. Έχουμε ανθρώπους της τεχνολογίας, μορφωμένα παιδιά με παραστάσεις από το εξωτερικό, επιτυχημένους επιχειρηματίες, ανθρώπους της αγοράς, ικανότατους ιδιωτικούς δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, αξιοπρεπείς και δουλευταράδες αγρότες που δεν φοβούνται την δουλειά. Και να πω ότι πρωτοτυπούμε και σε μια άλλη κατηγορία. Μας προσέγγισαν και δώσαμε βήμα στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, που είναι άξιοι υποψήφιοι και ικανοί να προσφέρουν με τις προτάσεις τους για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα αυτής της κατηγορίας ανθρώπων, που αδίκως ταλαιπωρούνται εντός της πόλης, γιατί ο Δήμος δεν έχει μεριμνήσει ώστε να λύσει ακόμα και βασικά προβλήματα προσβασιμότητας.
Πιστεύω λοιπόν ότι αυτή πραγματικά είναι μια ομάδα που δεν χάνει και είμαι πραγματικά υπερήφανος για όλους αυτούς τους ανθρώπους!

ΕΡ: Πιστεύετε στα προγράμματα των 100 πρώτων ημερών, αν εκλεγείτε;


ΑΠ: Θεωρώ ότι αυτό είναι περισσότερο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα παρά μια ουσιαστική δέσμευση. Εγώ δεσμεύομαι λοιπόν προσωπικά ότι εφόσον ο κόσμος με τιμήσει με την ψήφο του και αναδείξει το Μέλλον Δημιουργίας επόμενη δημοτική αρχή, θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε σκληρά από την ΠΡΩΤΗ ημέρα που θα αναλάβουμε, έτσι ώστε να αλλάξει ολοκληρωτικά το πρόσωπο του Δήμου Πέλλας εντός της πενταετίας μέχρι τη λήξη της θητείας μας.  


ΕΡ: Τι μήνυμα δίνετε στους συνδημότες σας;


ΑΠ: Συμμετοχή στην κάλπη! Είναι ένα πολύτιμο δικαίωμα που αποκτήθηκε μέσα από πολλούς αγώνες και χύθηκε αίμα για να το έχουμε εμείς σήμερα. Συμμετοχή λοιπόν πρώτα από όλα και από εκεί και πέρα, ο καθένας ας ακούσει την συνείδησή του για την επιλογή που θα κάνει πίσω από το παραβάν

Προσφατα αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...

Η Περιφέρεια  ευημερεί, η Πέλλα υποφέρει….

Τις πταίει που η Πέλλα είναι σκαλωμένη;  Για μείωση των ανισοτήτων μίλησε  ο Πρωθυπουργός στη...

Παρομοια αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...