+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΠολιτικήΑγάπη, μου έχουμε Δημοτικές εκλογές...

Αγάπη, μου έχουμε Δημοτικές εκλογές…

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ η ημερομηνία (31 Αυγούστου) που θα πρέπει να κατατεθούν στο Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με όλα τα ονόματα των υποψηφίων.

Φυσικό είναι να κορυφώνεται το ενδιαφέρον των πολιτών και ως προς το σε ποιους θα εμπιστευτούν τη διοίκηση του τόπου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια και τις Περιφερειακές εκλογές όπου εκεί τα πράγματα μπερδεύονται καθώς η Πέλλα είναι φτωχός συγγενής σε μια περιφέρεια τραβεστί όπως είναι αυτή της ΠΚΜ. Εκεί λοιπόν η Θεσσαλονίκη καταπίνει Περιφερειακές ενότητες των 150 χιλιάδων πολιτών, όπως είναι η Πέλλα στην πληθυσμιακή κυριαρχία της Συμπρωτεύουσας. Έτσι η γειτονική Φλώρινα για παράδειγμα κάνει κουμάντα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  και σαφώς διεκδικεί περισσότερα κονδύλια από ότι η Πέλλα από την ΠΚΜ. Αυτή όμως είναι μια άλλη συζήτηση που πολύ θα ήθελα να την κάνω από κοντά με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Άλλωστε αν περιμένω από τους Βουλευτές, τους Δημάρχους και τους Περιφερειακούς συμβούλους, ποτέ δεν θα ακούσουμε διεκδικητικά λόγια… Εκλογικά βέβαια ο κος Τζιτζικώστας κυριαρχεί απόλυτα και η νίκη του από την πρώτη Κυριακή είναι δεδομένη. 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις στους Δήμους. Εκεί λοιπόν που το ενδιαφέρον γίνεται πιο έντονο είναι στην Αλμωπία όπου κατά τα φαινόμενα θα φτάσουμε σε τέσσερις συνδυασμούς. Οι κ.κ. Μπίνος και Μπάτσης παλεύουν για μια θέση στον ήλιο της δεύτερης Κυριακής ενώ ίδιο είναι το σκηνικό και μεταξύ του Λάκη Προκοπίδη με τον Νίκο Παρούτογλου. Αυτό πάντως που φαίνεται στην περιοχή είναι ο άνεμος αλλαγής μιας και ο τόπος αρκετά πληγώθηκε, ταλαιπωρήθηκε, διασύρθηκε.  Είναι καιρός να ξαναβρεί το δρόμο του προς την αξιοπρέπεια, τη διαφάνεια, το σεβασμό στη νοημοσύνη των πολιτών, τη χρηστή διοίκηση. Σήμερα υπάρχουν οι άνθρωποι που μπορούν να αναλάβουν τα ηνία σε μια νέα εποχή και να δίνουν λογαριασμό για τα του Δήμου. 

Στον Δήμο Έδεσσας φαίνεται ότι κλειδώνει η υποψηφιότητα Μουράτογλου στον Δήμο Έδεσσας. Αυτό δείχνει ότι εκεί πάμε σε μια μάχη με τον Γιάννη Τσεπκεντζή αλλά και τον Αντώνη Ρυσάφη. Φαίνεται πως μια δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε και έπαιξε ρόλο ώστε να παρθεί η απόφαση για την κάθοδο Μουράτογλου, έδειξε προβάδισμα του πρώτου έναντι του δεύτερου Γιάννη Τσεκπεντζή ενώ ο Αντώνης Ρυσάφης φέρεται να είναι τρίτος…  Ίδωμεν. Στην Σκύδρα  πάντως η κα Ιγνατιάδου φαίνεται ότι θα έχει αντίπαλο!!! Ας είναι λοιπόν καθώς έστι το ποσοστό που θα λάβει θα είναι μακράν πιο καλό και καταγραφικό έχοντας απέναντι ψηφοδέλτιο. 

Στα Γιαννιτσά όμως υπάρχει οξυμένο πρόβλημα. Το συναντάμε σε κάθε κουβέντα με τους πολίτες. Οι ίδιοι περιγράφουν πως ο Δήμος Πέλλας βρίσκεται στην πιο  κρίσιμη κατάσταση από ποτέ άλλοτε. Που την τελευταία δεκαετία πολλά άλλαξαν, τα περισσότερα όμως προς το χειρότερο. Καταιγιστικές όμως οι εξελίξεις γύρω της, στην Ελλάδα, στον κόσμο. Μιά πόλη που για χάρη κάποιων ενδεχομένως προγραμμάτων και σκοπιμοτήτων, δεν έκανε τα βήματα προς την ανάπτυξη και το αύριο. Παραμένει στάσιμη και σημειωτόν στις εξελίξεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, είναι η υποβαθμισμένη καθημερινότητα τους είτε μένουν στην πόλη είτε στα χωριά. Φυσικά και η αλαζονεία των διοικούντων καταγράφεται κυρίως από το στιλ, την λογική αλλά και τον αέρα που έχουν πάρει από τις τρεις συνεχόμενες νίκες της διοικούσας παράταξης. 

Σήμερα όμως ο Δήμος Πέλλας χρειάζεται  κάτι πολύ απλό: διοίκηση από ανθρώπους με κοινό νου, απλή λογική, ειλικρινείς και προσγειωμενους. Που να ξέρουν τι τους γίνεται και πως θα είναι αποτελεσματικοί. Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους ή αφελείς, που υποτίθεται εντυπωσιάζονται από τα παραμύθια που ακούνε. Ας δούμε όμως τι συμβαίνει εδώ: Υποψήφιοι δήμαρχοι, ο νύν Γρηγόρης Στάμκος, ο Στάθης Καστερίδης, ο Στάθης Φουντουκίδης και το ΚΚΕ. Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης αποσύρθηκε για λόγους υγείας από την κούρσα. 

 Σε αυτό το κομματικό ψηφιδοτών δεν χωράνε τα Κόμματα καθώς δεν έχουν χώρο έκφρασης παρά το γεγονός ότι οι επικεφαλής τους προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία. ΘΑ μας πείτε· έχει σημασία αυτό; Φυσικά. Τα κόμματα είναι έκφραση δημοκρατίας, η πεμπτουσία της και δε θα μπορούσε να μείνουν αμέτοχα μιας τέτοιας διαδικασίας, όπως οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι όπως διαμορφώνεται προς το παρόν ο χάρτης των υποψηφιοτήτων, φαίνεται να ανοίγουν όλοι δρόμο για άλλους. Βέβαια πολλά γράφονται και πολλαπλασια ακούγονται για διάφορα γκάλοπ. Η αλήθεια είναι ότι με  τρεις συνδυασμούν από τον κεντροδεξιό χώρο, που σημαίνει τον κατακερματισμό του,  φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο αν όχι απίθανο να γίνουν προβλέψεις για το ποια παράταξη θα έχει το προβάδισμα. Η απορία πολλών είναι το γιατί δεν ενώνονται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οπότε θα ήταν ευχερέστερη η νίκη μίας ενιαίας δυνατής παράταξης. Δεν μπορούμε να δώσουμε απάντηση, η οποία ίσως να βρίσκεται στις φιλοδοξίες καθενός εκ των τριών και στη διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων της πόλης.

   ΟΜΩΣ, ό,τι και να γίνει, ο Δήμος Πέλλας και ειδικότερα τα Γιαννιτσά έχουν ανάγκη από μία στιβαρή διοίκηση, μιά Δημοτική Αρχή με …αρχές και σαφές πρόγραμμα ανάλογο των καιρών. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και μεγαλοστομίες. Είναι αδιανόητο  ο μεγαλύτερος Δήμος της Πέλλας να είναι ουραγός των εξελίξεων και να μην μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν μιά στοιχειωδώς ποιοτική ζωή και οι νέοι να έχουν ως επαγγελματικό προορισμό οτιδήποτε για να βγάζουν μόνο το χαρτζιλίκι τους. Ίσως αντιλέξετε πώς να λύσει ένα τέτοιο πρόβλημα μιά Δημοτική Αρχή; Ναι, μπορεί. Με το πρόγραμμά της, παρεμβάσεις και διεκδικήσεις, που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις… και ο νοών νοείτω

Προσφατα αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...

Η Περιφέρεια  ευημερεί, η Πέλλα υποφέρει….

Τις πταίει που η Πέλλα είναι σκαλωμένη;  Για μείωση των ανισοτήτων μίλησε  ο Πρωθυπουργός στη...

Παρομοια αρθρα

Σούπερ ντούμπερ εμφάνιση του ΘΑΝΟΥ ΤΖΑΝΗ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Ο Ν. Παρούτογλου μπήκε δυνατά και με σχέδιο στον Δήμο Αλμωπίας

Εμπρός οι μηχανές Στα κόκκινα οι ρυθμοί της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας καθώς ο Νίκος Παρούτογλου,  έχοντας...

Γ. Στεφανίδης: Θα δώσω βάρος στην περιοχή της Αλμωπίας 

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...